El Sónar fa les Amèriques

dijous, 13/09/2012 | Festivals, Notícies

lt.jpg Que el Sónar desembarqui als Estats Units no és una novetat: hi ha organitzat edicions de més o menys envergadura a Nova York (2009), Washington (2009) i Chicago (2010). Però aquesta tardor el festival de la promotora barcelonina Advanced Music recorrerà el nord del continent americà durant 10 dies –del 31 d’octubre al 10 de novembre– amb una gira, Sónar North American Tour, que recorrerà 8 ciutats dels Estats Units i el Canadà. A les ja conegudes Chicago i Nueva York, el Sónar hi afegeix Boston, Denver, Oakland, Los Ángeles, Toronto i Montreal.

Amb aquesta gira nord-americana el Sónar estrena una nova modalitat d’esdeveniment, diferent dels habituals de gran festival –com el de Barcelona– i dels dels tasts de format més reduït –com els de Londres–: en aquest cas es tracta de propostes d’una sola nit en un únic espai en sales de concert emblemàtiques de capacitats entre les 2.000 i les 4.00 persones.

La programació, que inclou artistes fetitxe del festival com els sud-africans Die Antwoord i els canadencs Azari & III, alternarà xous en directe amb sessions de DJ i audiovisuals. Completen el cartell Seth Troxler, Paul Kalkbrenner, Tiga, Gesaffelstein i Nic Fanciulli.

Diu la nota enviada pel festival:

“Sónar arriba als Estats Units i al Canadà en un moment en què la regió s’ha convertit en un dels mercats més dinàmics per als esdeveniments de música electrònica en viu, amb una perspectiva de creixement notable. En aquest context, Sónar vol buscar un espai propi, aportant a l’emergent escena nord-americana una nova oferta d’espectacle en viu, amb els signes d’identitat que l’han convertit en una marca líder de l’avantguarda musical dels últims 20 anys: una visió calidoscòpica, oberta i cosmopolita a totes les idees i tendències que conformen el vast panorama de la cultura electrònica”.

El Sónar North American Tour completa la trajectòria del festival de música electrònica aquest 2012, després de celebrar edicions a Barcelona, São Paulo, Tòkio i Ciutat del Cap.

Etiquetes:

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús