Dubte cruel: Faraday o popArb

dijous, 28/06/2012 | Festivals, Pots sentir-me

5937019351_84dce07b89_o.jpg© Faraday

El títol d’aquest article és retòric. A hores d’ara, aquells que quan es va fer públic que aquest any els festivals independents Faraday, de Vilanova i la Geltrú, i popArb, d’Arbúcies, coincidien en dates, ja hauran fet la seva tria. I si no l’han feta, ja no poden triar: les entrades per al popArb estan exhaurides, així que aquells que no en tinguin, si aquest cap de setmana tenen ganes de festival i de concerts, hauran de fer cap a Vilanova. O cap a Torelló: dissabte també se celebra el Festus, festival jove d’arts al carrer, que tot i incloure també en la programació arts escèniques i arts visuals, té una programació musical encapçalada pels mallorquins Beach Beach i el cantautor Paul Fuster.

Tant de bo aquesta coincidència en el temps no els passi factura a cap dels tres festivals. És evident que no ho ha fet al popArb. Però no deixa de ser una mica estrany –i emprenyador– que tres festivals amb una línia de programació no idèntica però sí similar, en què coincideixen grups catalans de pop de l’escena independent, se celebrin el mateix cap de setmana. I és irònic que això passi el mateix any en què s’ha constituït la plataforma a-petit, que agrupa sis dels festivals petits que es fan a Catalunya, i del qual el Faraday, el popArb i el Festus en formen part. És trist que just l’any en què neix a-petit, una de les funcions de la qual és coordinar calendaris –potser perquè no torni a donar-se la coincidència d’aquest any–, s’hagi hagut de triar entre un festival o els altres. Sobretot tenint en compte que Faraday i popArb havien estat agermanats, i que en més d’una edició havien fet ofertes abonaments conjunts amb què es podia anar a tots dos a millor preu.

FARADAY
Però prou de fer-se mala sang i mirem què ofereix aquest any la novena edició del Faraday, que se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol –amb una primera jornada gratuïta dijous, novetat d’aquest any, amb la cantautora basca Ainara LeGardon– que combina artistes internacionals, estatals i catalans d’un ampli espectre del pop independent, i que mai repeteix un artista. Els caps de cartell són els francesos Herman Dune, amb Strange moosic (2011) al sarró. Però entre els reclams de fora hi ha també els britànics The Montgolfier Brothers, que tocaran sencer el disc All my bad thoughts (2005), els americans Josh Rouse i Bowerbirds, que presentaran The clearing (2012) per primer cop a Espanya, i la cantautora Frida Hyvönen, una estrella a Suècia.

Pel que fa als grups d’aquí, els plats forts són Love of Lesbian i La Casa Azul, però també brillen al cartell Pegasvs, Mates Mates, Esperit!, Isaac Ulam, Senior i el Cor Brutal i el cantautor valencià Juli Bustamente, que tocarà amb Fred i Son. L’ex Surfin’ Bichos i Mercromina Joaquín Pascual, un altre dels noms destacats de la programació, presentarà el nou La frontera (2012).

popArb 2010 Aias.jpg © popArb

POPARB
Als que tinguin entrades per al popArb també els espera un cap de setmana fantàstic, divendres i dissabte, amb el millor del pop-rock català, des de veterans com Quimi Portet i Brighton 64 a grups amb gran poder de convocatòria com Love of Lesbian, Mishima i Sidonie, les grans esperances del rock Very Pomelo, Els Surfing Sirles i Mujeres, delicatessen com Maria Coma, DJ de hip-hop i electrònica com An Der Beat i DJ2D2 –que va triomfar a l’últim Sónar– i rara avis com Manos de Topo i La Estrella de David, que com Love of Lesbian i Mates Mates faran doblet i seran als dos festivals. Tant de bo el públic pogués fer el mateix.

(Article publicat el 26 de juny de 2012 al número 226 de Time Out Barcelona. Podeu escoltar totes les cançons a la playlist Pots sentir-me a Spotify)

2 comentaris

 • Pau Torres

  29/06/2012 16:02

  El que es presenta molt bé és el Festival d’estiu del Maresme, és el primer any que es fa, però té molt bona pinta.

  Mireu!

  http://www.femfestival.com/

 • Rós Porcioles

  04/07/2012 11:48

  I en aquests moments ja… Cruïlla iiii Festival del Maresme!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús