3, 2, 1… Indietracks!

dimarts , 26/07/2011 | Festivals


Indietracks © Bob Stuart

Després del Primavera Sound, el Sónar, el Faraday, el popArb, l’Umbria Jazz italià, i del primer cap de setmana del Festival de la Porta Ferrada, el cap de setmana del 29 al 31 de juliol dono per tancada la temporada de festivals d’estiu d’aquest any el festival d’indie-pop anglès Indietracks.

L’Indietracks és un festival que se celebra a Derbyshire, a la regió anglesa d’East Midlands (de les Midlands, les terres del mig, la que cau més a l’est), i que se celebra des de 2007. Jo hi vaig des de fa un parell d’anys, i allà hi he vist The Poo Sticks, The Pains of Being Pure at Heart, The Primitives i Veronica Falls l’any passat, i Camera Obscura, Art Brut, Au Revoir Simone i BMX Bandits el 2009, entre molts altres.


Frances Mckee

És un festival especial. Se celebra en els terrenys d’una mena de museu ferroviari –al recinte de concerts s’hi arriba amb un tren de vapor– i és benèfic (els beneficis van a parar al museu ferroviari en qüestió). Hi ha una àmplia i deliciosa oferta de menjar vegetarià així com de cervesa, sidra i vi, els concerts comencen al migdia i hi ha activitats paral·leles curioses, com aquest any, una classe de ioga a càrrec de Frances Mckee de The Vaselines (taller, per cert, que ja em vaig perdre al Bowlie 2, a veure si aquesta vegada tinc més voluntat i no hi falto, que si no després la Frances insulta als que no hi han anat).


Amor de Dias © Shoko Ishikawa

Els caps de cartell són Edwyn Collins, The Hidden Cameras, Crystal Stilts, Jonny, Jeffrey Lewis & The Junkyard, Herman Dune, Suburban Kids With Biblical Names, Frances McKee, Amor de Días, Math and Physics Club i Milky Wimpshake. I a aquests s’hi afegeixen una llarga llista de grups indie-pop (la majoria anglesos, clar) per a descobrir.

Particularment tinc ganes de veure l’Edwyn, esclar (tot i que serà difícil que el concert superi el del Bowlie), la Frances, a qui mai he vist amb el seu projecte en solitari, Jonny, el simpàtic nou projecte conjunt de Norman Blake de Teenage Fanclub i Euros Childs (ex Gorky’s Zygotic Mynci), que va fer gira per Espanya però ningú va voler portar a Barcelona, Crystal Stilts, que defensaran el seu molt recomanable segon àlbum, In Love With Oblivion (2011), Amor de Días, el bonic nou projecte conjunt d’Alasdair MacLean de The Clientele i Lupe Núñez-Fernández de Pipas, el duo suec Suburban Kids With Biblical Names, que m’encanten, que l’últim cop que els vaig veure en directe havien fet un sal endavant enorme, i dels quals esperem nou treball des de fa temps (per a desesperació del seu segell, Labrador). I Herman Dune no em van agradar gens l’últim cop que els vaig veure, al Primavera Sound 2009, però m’havien agradat força i el nou disc té temes que estan bé, així que m’agradarà veure’ls abans del concert multitudinari al BAM.


Suburban Kids with Biblical Names © Henrik Mårtensson

Si enganxo algun wifi gratuït, cròniques des d’allà. Si no, a la tornada. Si us animeu, val molt la pena anar-hi, és un festival diferent. I els preus, molt econòmics.

6 comentaris

 • Albert

  26/07/2011 10:38

  Ganes ganes gaaaaaaaaanes!!

 • Albert

  26/07/2011 10:38

  Ganes ganes gaaaaaaaaanes!!

 • bao_bao still alive

  26/07/2011 17:11

  A veure si quan tingui més poder adquisitiu i estigui lliure de tesi hi puc anar ^-^

 • bao_bao still alive

  26/07/2011 17:11

  A veure si quan tingui més poder adquisitiu i estigui lliure de tesi hi puc anar ^-^

 • I can hear music

  26/07/2011 17:15

  Oh, Bao Bao! Long time no see! n_n

 • I can hear music

  26/07/2011 17:15

  Oh, Bao Bao! Long time no see! n_n

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús