I es fan dir crítics…

divendres, 13/05/2011 | Concerts

El 29 d’abril vaig participar al cicle de concerts I es fan dir crítics…, de la sala Robadors 23. És un cicle en què, com el nom indica, es desafia a periodistes musicals a demostrar, per un dia, què són capaços de fer sobre un escenari, ja que es creuen amb dret de criticar el que fan els músics.

El cicle em sembla una idea molt divertida, així que m’hi vaig avenir. Jo no sé tocar cap instrument, però sempre he cantat, així que, animada pel Borja Duñó, company a Time Out i a l’Ara i veterà ell mateix del cicle, vaig assumir el rol de cantant, com també va fer al mateix cicle un altre companyde la revista i el diari, el Jordi Nopca, que hi va fer un concert del seu projecte de versions de Daniel Johnston, Fantasmes!

Les normes són les següents: el periodista s’ha d’acompanyar de músics de veritat i ha de fitxar un músic perquè li faci de crític i publiqui una crítica al blog del cicle. Jo vaig demanar a l’Evripidis Sabatis, d’Evripidis & his Tragedies, amb qui coincideixo molt en gustos musicals, que m’acompanyés al piano i a la veu, i vaig demanar a la Mireia Madroñero, de Miss Carrussel, amb qui també coincideixo molt amb els gustos (aquí vaig fer una mica de trampa) i a qui havia criticat fa poc, que em fes de crítica.

Al repertori, versions d’alguns dels meus herois (Burt Bacharach, Nancy & Lee, Kate Bush, Os Mutantes, Serge Gainsbourg, The Vaselines…), assajades un dia a la setmana durant ben bé dos o tres mesos. I la veritat és que l’experiència, davant d’un públic format gairebé exclusivament per família i amics (més un espontani un pèl massa entusiasta) va ser molt intensa i molt interessant. Em va ajudar a entendre una mica (només una mica) els subjectes de la meva feina.

Moltes gràcies al Ferran Esteve, al Martí Farré i a l’Olga Àbalos del cicle, per convidar-m’hi, moltes gràcies a l’Evri, per participar-hi i fer-ho una experiència tan maca, i moltes gràcies a la Mireia, per venir i ser tan generosa amb la seva crítica.

Podeu llegir la crítica al blog del cicle, i la crònica de l’Evripidis sobre el concert al seu blog.

6 comentaris

 • Aleix

  13/05/2011 12:03

  No puc ser gaire objectiu, però va ser molt gran! gran cantant, gran pianista i gran selecció, s’ha de repetir!

 • Aleix

  13/05/2011 12:03

  No puc ser gaire objectiu, però va ser molt gran! gran cantant, gran pianista i gran selecció, s’ha de repetir!

 • bao_bao

  13/05/2011 12:28

  Jo tampoc puc ser gaire objectiu, però tant de bo en féssiu més. Trobo que l’Evri i tu feu molt bona parella artística, de debò.

 • bao_bao

  13/05/2011 12:28

  Jo tampoc puc ser gaire objectiu, però tant de bo en féssiu més. Trobo que l’Evri i tu feu molt bona parella artística, de debò.

 • I can hear music

  13/05/2011 12:35

  la gràcia/trampa de la vetllada és que ningú al públic podia ser massa objectiu. tret de l’espontani excessivament eloqüent, esclar n_n’

 • I can hear music

  13/05/2011 12:35

  la gràcia/trampa de la vetllada és que ningú al públic podia ser massa objectiu. tret de l’espontani excessivament eloqüent, esclar n_n’

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús