The Big Head Troubled Boy, un projecte intens

dijous, 28/04/2011 | Concerts

The Big Head Troubled Boy,  un projecte intens

Foto: Carla Tramullas

Desafiant el Madrid-Barça, el projecte de la cantautora de Terrassa Mia Salazar va protagonitzar la quarta cita amb l’Estrella Girls!, el cicle de concerts d’artistes femenines de Time Out Barcelona . En formació de quartet, Salazar, de pare català i mare mexicana, va defensar les cançons del seu debut, Broken (2009), i va avançar-ne algunes del que serà el seu segon disc, San Antonio , previst per a la tardor. La formació resumia la trajectòria de Salazar. La guitarra elèctrica solista va anar a càrrec de David García, que li va ensenyar a tocar la guitarra i la va encaminar cap al jazz, un dels ingredients que doten de personalitat la cançó pop-rock fosca que practica The Big Head Troubled Boy. Al contrabaix elèctric i vingut expressament de Londres, Nick Kaçal, mentor de Salazar, que la va animar a tirar endavant el seu projecte durant l’etapa de l’egarenca a Londres, i productor dels seus discos, més Miguel Ballester, bateria. Ella cantava i tocava la guitarra acústica.

El concert va arrencar amb Revenge , un dels temes més poderosos de Broken , en què Salazar modula la veu, el punt més fort del seu projecte, a l’estil de Beth Gibbons, de Portishead, tot i que de vegades també recorda Dolores O’Riordan de The Cranberries.

Una intèrpret apassionada: mentre cantava i tocava feia percussions amb els talons de les sabates altes que calçava, amb la caixa de la guitarra i amb el micròfon, un instrument que domina a la perfecció, com va demostrar en la personal versió de Lithium , de Nirvana, que va tocar al final del xou. El millor moment, però, va ser l’emocionant recreació de la cançó tradicional mexicana La llorona .

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús