Janelle Monae
: aquest any sí!

dilluns, 21/02/2011 | Concerts

A Janelle Monae li han passat moltes coses des que va haver de cancel·lar, per motius mèdics i a última hora, el que havia de ser el seu debut a Barcelona (i a Espanya) el passat 6 d’octubre, un dels concerts més esperats de la tardor passada i per al qual s’havien desplaçat a Barcelona fans de tota la península, que es van acostar igualment a la Sala Apolo per comprovar amb els seus propis ulls que la petita gran diva de la música negra menys convencional no tocaria. Des d’aleshores The ArchAndroid (Suites II and III) (2010), el seu primer llarga durada, ha aparegut en les llistes dels millors discos de 2010 de publicacions de tota mena i de punta a punta del planeta, i Monae ha rebut les seves segona i tercera nominació als premis Grammy, en les categories de millor disc d’R&B contemporani pel seu debut en llarg, i de millor interpretació de música urbana/alternativa (categoria en la qual ja havia estat nominada per Many moons, senzill extret del seu primer llançament, l’EP Metropolis: Suite I (The Chase), editat el 2007) per Tightrope, l’explosiu senzill que comparteix amb Big Boi, meitat d’OutKast i un altre dels triomfadors musicals del 2010, que aquest any passarà pel Primavera Sound.

Però què fa The ArchAndroid tan especial? Per començar és disc conceptual que Monae i el seu equip, The Wondaland Arts Society, volien editar en dues entregues, les suites II i III del títol, i que seguia l’estela temàtica del seu debut. El fil conductor és una història inspirada en Metròpolis, de Fritz Lang, en què una androide (alter-ego de Monae) descobreix que és una mena de messies. Però més enllà del conte retrofuturista, l’àlbum és un treball eclèctic i ambiciós en què Monae es veu en cor d’abordar una pila de gèneres –pop, soul, R&B, rockabilly, dance– i que inclou cites a la música clàssica i s’acosta al registre de la banda sonora i del musical, i que a sobre inclou una colla de singles.

Janelle Monae és, a més, una icona de la moda. Caracteritzada pel seu enorme tupè afro i per vestir esmòquing i sabates masculines de cordons, l’últim a rendir-se als seus encants ha estat Karl Lagerfeld, que diu que Monae ha estat ungida per Prince i és l’hereva de James Brown, dos dels mestres amb qui se l’acostuma a comparar.

Etiquetes:

6 comentaris

 • Josep Maria Sarri

  21/02/2011 12:07

  Oh! Quines ganes!

 • Josep Maria Sarri

  21/02/2011 12:07

  Oh! Quines ganes!

 • Tweets that mention Janelle Monae : aquest any sí! | I can hear music — Topsy.com

  22/02/2011 12:11

  [...] This post was mentioned on Twitter by Time Out Barcelona, salicrunette. salicrunette said: Janelle Monae⁰: aquest any sí! – http://musica.timeout.cat/bloc/2011/02/21/janelle-monae%e2%80%a8-aquest-any-si/ [...]

 • Tweets that mention Janelle Monae : aquest any sí! | I can hear music — Topsy.com

  22/02/2011 12:11

  [...] This post was mentioned on Twitter by Time Out Barcelona, salicrunette. salicrunette said: Janelle Monae⁰: aquest any sí! – http://musica.timeout.cat/bloc/2011/02/21/janelle-monae%e2%80%a8-aquest-any-si/ [...]

 • Teo

  23/02/2011 11:36

  El concert va ser la bomba. Monae és una autentica superstar!!! que tooooorni aviaaaat!

 • Teo

  23/02/2011 11:36

  El concert va ser la bomba. Monae és una autentica superstar!!! que tooooorni aviaaaat!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús