El comiat de Nisei

dimecres, 5/01/2011 | Concerts, Entrevistes

A propòsit del concert de comiat de Nisei amb Za! als Caprichos de Apolo, aquí teniu la versió íntegra de l’entrevista amb l’Alfons Serra, bateria de Nisei (i des de l’any passat també de Mishima) a partir de la qual vaig escriure l’article sobre el concert a l’últim Time Out.

Per què heu decidit aturar indefinidament l’activitat de Nisei?
Vam començar a assajar amb l’Edu i el Cristian l’any 1998. Amb el Cristian ens coneixem des dels 5 anys (!) i fa que toquem junts des dels 16. A l’Edu el vam conèixer a l’institut i el que va començar com un grup d’amics s’ha mantingut sempre així. Amb el Marc també ens coneixem des de fa un munt d’anys i la seva entrada al grup després de More light (Bcore, 2004) va ser també perquè compartíem interessos musicals i vitals. Si hem mantingut el grup durant tants anys ha estat sobretot perquè ens agradava el que fèiem i ens divertia tot el procés: composar, gravar i tocar les nostres cançons en directe. Això que pot sonar tan senzill, no ho és gens ja que comporta dedicar-li infinites hores d’assaig, gastar diners de les nostres butxaques en locals d’assaig, estudis de gravació i instruments, i fer equilibris sovint complicats per compaginar-ho tot amb les nostres feines i vides personals. Els últims anys el procés se’ns ha anat fent cada vegada menys divertit i feixuc, i això, junt amb indecisions estilístiques de cap a on havíem de portar la nostra música, ens ha fet decidir, com a mínim de moment, de deixar-ho.

De moment parleu d’hiat indefinit, però no de separació. Per què?
Perquè com que seguirem quedant per fer birres cada dos per tres i veient-nos dia sí, dia no, pot ser que d’aquí unes setmanes, mesos o anys ens tornin a venir ganes de fer música plegats. El temps dirà.

Quan vau prendre aquesta decisió? Abans o després de fer l’split amb Za?
Pocs mesos després de gravar l’split amb Za!. Tot i que les lletres de les cançons de Chez Alphonse #1 puguin sonar a comiat, és pura casualitat.

Com va sorgir la idea de fer l’split?
Coneixem els Za! des de fa molts anys, som fans seus i crec poder afirmar que ells també ho són de Nisei. De fet, el primer concert de Za! el vam programar nosaltres al festival que organitzàvem a casa els meus avis, al Funhouse 2003. Hem tocat plegats al Sónar, al FAD i el Pau i l’Edu ens han fet de secció de vents varies vegades en directe. Teníem ganes de gravar alguna cosa plegats i vam aprofitar uns dies de vacances a l’estiu per fer-ho, a la mateixa casa on Za! van fer el seu primer concert. El Cristian fent de productor, l’Hugo de Margarita va fer el disseny i hem editat el resultat amb la nostra pròpia discogràfica, Gandula. Visca el Do It Yourself!

Com es traduirà en directe en el concert als Caprichos?
El concert de la Nit de Reis ens el prenem com una gran festa de celebració d’una de les coses que ens ha fet més feliços i que ha estat la principal preferència a les nostres vides fins avui. Com unes noces d’or a la indie… Com serà ho decidirem, com sempre, a última hora.

Quines perspectives de futur teniu, després d’aquest concert de comiat?
A nivell musical, el Cristian seguirà fent música, gravant discos boníssims i tocant amb Fred i Son. L’Edu seguirà tocant el baix amb Be Brave Benjamin, el Marc segur que farà un grup nou d’aquí dos dies que serà increïble, i jo seguiré tocant amb Mishima, treballant a Sones i editant discos amb Gandula. Potser no tornem mai a tocar junts, però això ens agrada massa com per dedicar-nos a una altra cosa.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús