La setmana fantàstica (II). Sharon Jones

dimecres, 27/10/2010 | Concerts

No va ser una sorpresa comprovar en directe el tros de veu que té la cantant nord-americana Sharon Jones i com la sap fer servir. Els quatre discos que ha publicat des de 2002 amb els Dap-Kings, l’últim I learned the hardway (2010), el que venien a presentar, ja feien esperar el millor. I miss Jones –tal com l’anomenava el mestre de cerimònies i guitarrista Binky Griptite, productor, per cert, de l’últim disc dels gironins The Pepper Pots– va complir amb les expectatives. Tornant a The Pepper Pots, no m’estranya que veure Sharon Jones en directe fos per a ells un revulsiu, com em van explicar que ho va ser.

La sorpresa, per a mi, que no l’havia vista mai, va ser com balla aquesta dona: Ma’m, she really can dance! És increïble com es mou –en el sentit de com arriba a moure’s, els serrels del seu vestit no paraven, i de com ho fa de bé–, i com pot continuar cantant com canta tot i moure’s d’aquesta manera. He intentat buscar algun vídeo per a il·lustrar-ho però cap li fa justícia: en directe no hi ha color.

Ara, Jones no va ser l’única que ballar, o no va ser l’única que ho va fer sobre l’escenari, vaja. Miss Jones va convidar a ballar amb ella un parell de galants (un d’ells el DJ de música negra Eduardo Domingo) que van estar més que a l’alçada de la situació. La veritat és que van ser dels millors espontanis que he vist mai sobre un escenari. Ells i el Flowers al concert a L’Auditori del Chris Isaak.

L’Apolo era ple a vessar, però tot i així feia un fred que pelava –com a mínim on era jo, sota d’un aire acondicionat–. Però és que una sala plena de gent ballant el soul i el funk de Sharon Jones, els seus Dap-Kings (una secció de metalls, dues guitarres, un bateria, un percussionista i una baixista, la Dap-Queen, vaja) i les seves dues coristes havia de refrigerar-se artificialment, fins i tot al novembre.

Una show-woman explosiva. La reina del soul.


Etiquetes:

7 comentaris

 • Tweets that mention La setmana fantàstica (II). Sharon Jones | I can hear music — Topsy.com

  27/10/2010 16:48

  [...] This post was mentioned on Twitter by Fiona Tomasi and Sonia Vicens, Time Out Barcelona. Time Out Barcelona said: Sharon Jones: això és ballar i la resta… http://musica.timeout.cat/bloc/2010/10/27/la-setmana-fantastica-ii-sharon-jones-mam-you-can-dance [...]

 • Tweets that mention La setmana fantàstica (II). Sharon Jones | I can hear music — Topsy.com

  27/10/2010 16:48

  [...] This post was mentioned on Twitter by Fiona Tomasi and Sonia Vicens, Time Out Barcelona. Time Out Barcelona said: Sharon Jones: això és ballar i la resta… http://musica.timeout.cat/bloc/2010/10/27/la-setmana-fantastica-ii-sharon-jones-mam-you-can-dance [...]

 • Fito

  27/10/2010 22:43

  Yo había oído el último disco y canciones sueltas de los discos anteriores, pero nada me había preparado para el directo de la Sharon… pura energía, música impecable, soul verdadero de los 60′s y buenas sensaciones! Hace tiempo que no vibraba en un concierto de esa manera y que decir de ella! No paraba de bailar, moverse y cantar sin desafinar! No se de donde saca esa energía pero es cierto que ella disfruta tanto o mas que el público que fuimos a verl al Apolo. Larga vida a la reina del soul!

 • Fito

  27/10/2010 22:43

  Yo había oído el último disco y canciones sueltas de los discos anteriores, pero nada me había preparado para el directo de la Sharon… pura energía, música impecable, soul verdadero de los 60′s y buenas sensaciones! Hace tiempo que no vibraba en un concierto de esa manera y que decir de ella! No paraba de bailar, moverse y cantar sin desafinar! No se de donde saca esa energía pero es cierto que ella disfruta tanto o mas que el público que fuimos a verl al Apolo. Larga vida a la reina del soul!

 • I can hear music

  28/10/2010 10:19

  Totalmente de acuerdo, y bueno, quizá esa es la clave, no? Su capacidad para disfrutar de la música es lo que hace que pueda transmitir ese gozo y esa energia al público, no?
  Lo que me parece increible es cómo una artista con tanto talento, vocal y como show woman, no haya conseguido más reconocimiento hasta ahora. La de tiempo que podríamos llevarla disfrutando! Porque, por lo que contó el otro día en el Apolo, entendí que se ha estado ganando la vida como cantante de orquestas en bodas, bautizos y comuniones, no?!?

 • I can hear music

  28/10/2010 10:19

  Totalmente de acuerdo, y bueno, quizá esa es la clave, no? Su capacidad para disfrutar de la música es lo que hace que pueda transmitir ese gozo y esa energia al público, no?
  Lo que me parece increible es cómo una artista con tanto talento, vocal y como show woman, no haya conseguido más reconocimiento hasta ahora. La de tiempo que podríamos llevarla disfrutando! Porque, por lo que contó el otro día en el Apolo, entendí que se ha estado ganando la vida como cantante de orquestas en bodas, bautizos y comuniones, no?!?

 • Sharon Jones: la reina del soul mereixia un Palau – I can hear music – Time Out Barcelona

  19/11/2014 11:04

  […] En vols més? Entrevista amb Sharon Jones: “La gent cridant el meu nom em dóna eufòria” / Sharon Jones & The Dap-Kings a la Sala Apolo (2010). […]

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús