El repartidor predicador

diumenge, 10/01/2010 | Concerts


Foto: JaviSP

És veritat que al concert d’Eli ‘Paperboy’ Reed de divendres a l’Apolo, el primer concert per a adults de la nova edició del cicle Caprichos de Apolo, li va faltar l’element de sorpresa que sí va tenir el debut del de Boston a Barcelona, al Primavera Club 2008. Aquesta vegada ja sabíem que ens esperava una lliçó de soul clàssic, una classe magistral de savoir faire sobre l’escenari i un xou ple d’energia, manierismes de soulman –tota la prèdica de xouman souler em va recordar molt la d’Al Green– i esgarips plens de groove. Però la manca de sorpresa no el va fer menys memorable.

Les entrades estaven exhaurides i la gent de l’Apolo tenia una mica de por d’haver petat massa la sala. La veritat és que no s’hi cabia, però a banda del moment fatídic de sortir, on l’única sortida oberta va convertir-se (com sempre que la sala està plena) en un embut insuficient per absorbir tota la gentada, no va haver-hi cap problema.

Reed va recuperar la majoria de les cançons del seu magnífic segon àlbum, Roll with you (2008), un parell del seu força més discret debut, Eli Paperboy Reed Sings ‘Walkin’ and Talkin’ (For My Baby)’ and Other Smash Hits (2005) –una d’elles la title track– i va avançar diversos dels talls que integraran el seu prometedor tercer àlbum, Come and get it, previst per a l’abril, i que significarà el seu debut en una major. D’aquestes últimes de moment em quedaria precisament amb la cançó que dóna el títol a l’àlbum, i en la que Eli canta: “If you wanna love a man, come and get it”. Un consell que Mr. Boom Boom va dedicar a totes les dames de la sala, i que suposo que ni Sam Cooke ni Otis Redding no s’haguessin atrevit a donar en la seva època.

Per cert, va haver-hi un moment –durant Come and get it, si no recordo malament– en què Reed va convidar algunes senyoretes del públic a pujar a l’escenari (amb poc èxit, la veritat; li va costar una mica aconseguir-ho). Haig d’aclarir que desgraciadament no m’hi contava. La meva posició durant el concert, amb bona visibilitat però no massa a prop de l’escenari, m’ho va impedir. I tot i que va passar pel meu cap fer un intent de crowd surfing per arribar-m’hi, ho vaig descartar de seguida. No en sóc tan fan.

1 comentari

  • El millor de 2010 (III) | I can hear music

    30/03/2011 20:45

    [...] 08/01 Eli ‘Paperboy’ Reed & The True Loves, Sala Apolo, Barcelona 20/03 Megafaun, La[2], Barcelona 14/05 Shonen Knife, Sala Becool, Barcelona 26/03 Go-Kart Mozart, La[2], Barcelona 17/06 Broadcast, Sónar 2010, CCCB [...]

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús