The Pains of Being Pure at Heart a Bikini

dimecres, 18/11/2009 | Concerts

Com podeu comprovar, a Bikini sí que vaig ‘veure’ The Pains of Being Pure at Heart. La meva visibilitat va millorar exponencialment respecte el showcase al CD Drome de què us parlava ahir.

La sala va trigar a omplir-se –no hi havia teloners i fins a l’hora prevista per a l’inici del concert no hi havia gairebé ningú–, però Bikini va comptar amb un aforament decent, tot i el preu de les entrades, que valien 30 €. Un preu vergonyós si tenim en compte que l’entrada per al concert dels Pains d’avui a Madrid, acompanyats d’Atlas Sound, val exactament la meitat, 15 €. Perquè? Això pregunteu-ho als organitzadors del V Heineken Greenspace perquè, encara que a Barcelona teníem poques pistes per assabentar-nos-en, sí, el concert d’ahir formava part d’un festival.

La veritat és que jo m’ho vaig passar pipa al concert –que va durar el doble que el del CD Drome; el desplaçament a la zona alta va valdre la pena–, tot i que Kip Berman va cantar com una almeja –ja sé que és un barbarisme, però trobo que a ‘cantar com una cloïssa’ li falta força–. Encara que porti allò que popularment es coneix com pinganillo –avui estic sembrada–, aquest noi en directe desafina cosa fina. Però no es pot negar que el pop enèrgic i sorollós del quartet –ampliat a quintet en directe– els dóna certa capacitat per connectar amb el públic, tot i una actitud tímida, molt accentuada en el cas de la teclista Peggy Wang-East, a qui jo vaig trobar moníssima i graciosísima però que posava molt nerviosos als meus acompanyants. Vaja, això és el que vaig percebre des de les primeres files. Quan vaig comentar el concert amb gent que l’havia vist des del final, la resposta general és que el directe havia estat fluixet. Serà cosa de la proximitat.

En fi, si no els heu vist en directe, ni a l’últim Primavera Sound ni en els concerts dels dos últims dies, haureu d’esperar a quan tornin per comprovar-ho, tot i que no crec que sigui aviat, ja que quan acabin de girar tenen previst tancar-se per treballar en el seu segon llarg, segons em va explicar Peggy Wang-East quan vaig parlar amb ella.

Quan tornaran, no ho sé. El que és clar és que quan tornin no ho faran al Primavera Sound, perquè sembla ser que els Pains havien de tocar a la versió d’hivern del festival, que començarà en un parell de setmanes, però que tot i haver ja signat finalment van decidir tocar en aquest V Heineken Greenspace, que a més de bolos a Barcelona i Madrid els significava també tocar a València i Bilbao. En fi, allà ells.

5 comentaris

 • Carlos

  18/11/2009 12:59

  Hola. Jo sóc dels que vaig comentar que va ser fluixet tot i no haver-los vist abans en directe i només tenir la referència del material enregistrat. Per què? Vaig tenir la sensació que les guitarres abrasives, que m’esperava embolcallesin la veu del senyor almeja :-) , no feien el mal que m’esperava i la veu de la Peggy i el seu teclat casi ni es sentien

 • musica

  18/11/2009 13:05

  Jajajaja, i no vas ser l’únic. Tota la raó que no se sentia ni la veu de la Peggy ni els seus teclats. Jo crec que el meu problema és que em cega la passió. “We will never DIE!”

 • omar

  18/11/2009 22:23

  trobo molt encertat el canvi d’almeja per cloïssa, la sonoritat et dona la rao, i l’actuacio del mister, tambe.

  per cert, avui han estrenat l’ultim capitol de la temporada d’arros covat… dona-li canya!

 • musica

  19/11/2009 10:26

  ho sé, em va arribar una nota de premsa. a veure si aquest cap de setmana veig tots els que no he vist!

 • The Pains of Being Pure at Heart a l’Apolo | I can hear music

  22/06/2011 17:22

  [...] Però els novaiorquesos tenien una assignatura pendent: un directe fluix que els impedia defensar les cançons com aquestes mereixien. El mateix Kip Berman, veu, guitarra i compositor, admetia en una entrevista recent a Time Out que quan van començar eren molt dolents, i això a Barcelona s’havia pogut comprovar ja un parell de vegades, al Primavera Sound 2009 i a finals d’aquell mateix any a Bikini. [...]

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús