God Help the Girl!

dimarts , 27/10/2009 | Discos

God Help The Girl 1

Ho vaig dir encapçalant el post de Music Go Music, i no ho dic molt sovint perquè per desgràcia no em passa sovint, però avui puc dir que vaig a parlar d’un altra de les novetats musicals que més m’ha interessat darrerament, ara que l’actualitat em dóna l’opció de fer-ho.

Es tracta de God Help the Girl, el projecte en solitari de Stuart Murdoch, de Belle & Sebastian. Feia temps que l’Stuart havia anant reunint cançons, cançons que ell havia escrit, i que no les veia per a Belle & Sebastian, segurament pel gir new wave que va anar fent de manera progressiva l’abans grup de twee pop escocès.

Deia que, pensant en les cançons, hi sentia veus femenines, tipus girl-group, que hi sentia arranjaments de corda. Així que va organitzar un casting per trobar aquestes veus i va muntar God Help the Girl, on ell bàsicament fa de demiurg a l’ombra –tot i que també es reserva algunes backing vocals i similars–. i on hi brilla la veu meravellosa de Catherine Ireton, acompanyada de les de les nord-americanes Brittany Stallings i Dina Bankole (les tres al costat de l’Stuart a la foto).

Feia temps que us en volia parlar, però esperava a tenir alguna cosa nova a explicar-vos. Doncs bé, ja la tinc, i és que després del llançament del seu fantàstic disc de debut homònim el juny passat –amb col·laboració de Neil Hannon de The Divine Comedy inclosa, Perfection as a hipster, la meva favorita del disc–, i del single Funny little frog a finals de juliol, ara God Help the Girl editen un nou EP, Stills, a través d’iTunes, en què recullen una sèrie de senzills fins ara només disponibles en vinil i a través de susbcripció.

L’altra novetat a més d’ixò del disc és que surten a la carretera amb una mini gira de tres dates al novembre, a la Haia, Londres i Edimburg. La mala notícia és que la data de Londres, a l’històric 100 Club, ja està sold out. El concert el munta el club de pop How Does It Feel To Be Loved (on Bonnie & Clyde hi hem punxat, i on tornarem al gener, per cert). I crec que puc dir que és el concert que més greu em sap perdre’m des del de l’Edwyn Collins a Edimburg aquest estiu, un dia després que deixéssim la ciutat.

En fi, us deixo amb God Help the Girl (amb Francis i Finlay MacDonald de TFC i ex BMX, com a part del grup, per cert) interpretant God Help the Girl. She needs all the help she can get!


3 comentaris

 • bao_bao y olé

  27/10/2009 22:02

  Albricias! El tag de l’innombrable ja és més petit que el de «Girl Group», visca, visca! Anyway, God Help the Girl m’ha agradat molt més que els últims discos de B&S, què us haig de dir.

 • musica

  28/10/2009 11:19

  yay! és veritat!!! n_n totalment d’acord amb tu. B&S són uns modernos…

 • El millor de l’any I | I can hear music

  29/12/2009 22:46

  [...] on the heath The Drums, Summertime! Flight of the Conchords, I told you I was freaky Girls, Album God Help the Girl, God help the girl Jeremy Jay, Love everlasting / Ghost rider (ex aequo) Joe Crepúsculo, Chill out [...]

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús