El ‘High school musical’ de Ryan Murphy

dilluns, 12/10/2009 | Freaks & geeks, Videos

Glee-glee-6211840-2560-1707Ara ja sé a quina activitat extracurricular m’hagués apuntat si hagués estudiat en un high school nord-americà. Evidentment no hagués estat una animadora ni una mathlete, però m’hagués apuntat joiosa al glee club.

Permeteu-me un cop més que parli de televisió en un bloc que va de música, però m’admetreu la llicència tractant-se de Glee, la nova sèrie de Ryan Murphy, el creador de Nip/Tuck, una de les sèries més musicals que s’han pogut veure a la petita pantalla, i la meva nova passió televisiva.

glee-poster_013

Glee (que literalment vol dir joia, goig) gira al voltant d’un professor d’institut que vol retornar la seva glòria pretèrita al glee club, una mena de coral que en els seus temps reunia la gent més cool de l’institut. Al nou glee club, però, només s’hi apunten una colla de marginats: una geek tan motivada i talentosa com odiada per tothom –cada dos per tres acaba amb un batut de maduixa pel cap–, un gai efeminadíssim, una asiàtica tartamuda, una negra grossa i un tretraplègic. Però gràcies al xantatge (recordo que la sèrie és de Ryan Murphy), al club acaba apuntant-s’hi també el capità de l’equip de futbol. I aquest, hi arrossegarà unes quantes animadores, cosa que no agradarà gens a la überentrenadora de l’equip de cheerleaders (en un paper que recorda al que ja feia a Very important perros).

A la pràctica del que es tracta és d’una brillant, divertidíssima i àcida nova aproximació al sistema de castes dels high schools (penseu en Freaks & geeks o en El club de los cinco en versió cafre) amenitzada amb genials números musicals, recreacions en clau coral i amb coreografies de hits pop. Per mi, el paradís fet sèrie de televisió, vaja. I una aposta intel·ligentíssima per aprofitar-se de la popularitat d’un producte tan mediocre com High school musical i alhora subvertir-lo.

Us deixo un parell dels meus números musicals de Glee favorits: el primer és quan l’equip de futbol posa en practica una nova tàctica de distracció que implica una coreografia que sonarà als fans de Beyoncé, i el segon és el número amb què el glee club intenta reclutar nous membres amb una estratègia que implica Salt-N-Pepa i explotar com de cremats van els seus companys de classe.

Si us agraden, no us perdeu Glee, que això no és res.
Ah, i hi surt Jessalyn cabronàs Gilsig, l’addicta al sexe de Nip/Tuck.

[youtube]YmSPeBLR678[/youtube]

[youtube]i0OtJskI3t4[/youtube]

11 comentaris

 • ‘high school musical’ on the web « tanaihiggins

  12/10/2009 21:57

  [...] http://musica.timeout.cat/bloc/2009/10/12/el-high-school-musical-de-ryan-murphy/Ara ja sé a quina activitat extracurricular m’hagués apuntat si hagués estudiat en un high school nord-americà. Evidentment no hagués estat una animadora. [...]

 • An Englishman in Russia » Blog Archive » Quick Roundup

  12/10/2009 22:23

  [...] http://musica.timeout.cat/bloc/2009/10/12/el-high-school-musical-de-ryan-murphy/Ara ja sé a quina activitat extracurricular m’hagués apuntat si hagués estudiat en un high school nord-americà. Evidentment no hagués estat una animadora. October 12th, 2009 in Uncategorized Here are a few of my less disturbing thoughts. [...]

 • musica

  13/10/2009 9:07

  ostres, em sembla que m’han inclòs en un clipping de HSM…!

 • omar

  13/10/2009 21:43

  brutal.

  l’escena de single ladies m’ha conquerit!

 • musica

  14/10/2009 9:43

  és que és boníssima! a més, jo vaig intentar aprendre’m la coreografia i no me’n vaig sortir, és més difícil del que sembla

 • Ana

  15/10/2009 0:44

  Superfan de Glee!!! Semblava una tonterieta, però és la gran sorpresa de la nova temporada!!!

 • Josep Maria

  16/10/2009 16:04

  Jo també em declaro super fan de Glee! Que duri, que duri! I que continuïin fent mash ups!!

 • musica

  16/10/2009 16:15

  oh, sí! el mash up de les noies Halo / Walking On Sunshine era total!

 • Xavi

  26/10/2009 14:13

  El millor episodi es el sisé quan la entrenadora dels cheerios li diu al profe d’Espanyol que estudiar aquest idioma només serveix si vols ser jardiner o mecànic.
  Cada setmana es un conjunt de frases d’aquesta gallimarçot que son antològiques,

  I per fi ha cantat la consellera de l’escola. My fair lady.

 • musica

  26/10/2009 14:29

  La Sue és una mina de frases genials. La setmana passada vaig tornar a veure ‘Very important perros’ (‘Best in show’ a la versió original) només per ella. A la consellera ja li tocava! I ho va fer molt bé :D

 • La ploma de Glee | Your disco needs you

  30/12/2009 11:41

  [...] durant el 2009 és Glee. La Marta Salicrú ja va parlar d’aquesta sèrie fa unes quantes setmanes al seu blog. Estic totalment d’acord amb ella: Glee és el més semblant al paradís fet sèrie de [...]

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús