El Pipa Club es trasllada a Gràcia

dijous, 7/05/2015 | General

Ensurt d’última hora. Són les nou del vespre, la redacció en quadre, tothom ha marxat al concert de Joan Miquel Oliver. Una trucada ens informa que al mes de juny el Pipa Club es traslladarà al número 21 del carrer Santa Eulàlia, a Gràcia. Després de 33 anys, aquest reducte del fumador nostàlgic abandona el principal de la plaça Reial, mític refugi de les nits perdulàries, on els noctàmbuls de generacions han anat a fer-se les últimes copes. I no només això. A Time Out també hi tenim records: va ser al Pipa Club on vam entrevistar en Marc Pastor quan va publicar ‘Bioko’, un novel·lot d’aventures que encara ara us seguim recomanant.

La junta directiva anuncia, en un comunicat oficial penjat a la seva pàgina web, que “ha estat molt difícil prendre la decisió”. Feia mesos que buscaven un local que acomplís amb els requisits necessaris per seguir oferint els seus serveis. Pretenen emportar-se tot el mobiliari. És a dir, el billar de fusta estriada, les vitrines amb la seva col·lecció de pipes de tots els temps i els altars consagrats a la memòria dels de l’estirp de Hemingway. “Fins i tot intentarem endur-nos la fusta de les parets”, ens explica Ventura Torres, l’administrador de l’associació.

Fins al mes de juny, encara podeu visitar-los al seu emplaçament de la plaça Reial. Hi haurà un lapse d’uns quants dies entre el tancament del local antic i la inauguració de la nova seu. En aquest temps, faran mans i mànigues per reproduir l’atmosfera clàssica del club. Es perdrà, és un fet, l’encant misteriós de picar un timbre i pujar unes escales fosques: ara s’instal·len a peu de carrer. Segons diu Torres, “encara hauràs de ser un ‘connaisseur’ de Barcelona per arribar-hi”, atès que és un dels carrers menys transitats de la vila. Però els que l’hem freqüentat ho sabem: mai no serà el mateix.

©Cristina Inocencio

©Cristina Inocencio

 

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús