Els Verdi no tanquen, ni tenen previst fer-ho

dijous, 22/01/2015 | General

Verdi_1

La notícia va caure com una bomba divendres passat: “Els cines Verdi, en perill de tancar”. Ho duia ‘L’Independent de Gràcia’ en portada, i de seguida va córrer l’alarma. Avui al matí, Enrique Pérez, amo dels cines Verdi, ha convocat una roda de premsa per desmentir aquesta informació. “Els Verdi no tanquen”, aquest és el titular del dia. Emprenyat, quasi sulfurat, Pérez ha declarat que l’allau de comentaris que va anar creixent de forma exponencial al llarg del cap de setmana els ha ruixat “com un xàfec”, i que ha perjudicat la seva imatge.

Segons ha dit, el que explicava ‘L’Independent de Gràcia’ divendres és un assumpte antic. “És cert que al mes de maig de l’any passat la nostra situació va caure en picat –feia–. Després de l’estiu vam rebre un burofax de la propietat advertint-nos que teníem impagaments endarrerits, que devíem tres mesos de lloguer. I que si no ho pagàvem ens farien fora”. Pérez ha deixat clar que van satisfer els deutes, i que l’assumpte va quedar resolt.

Abans de liquidar les factures pendents, els de l’Associació de Comerciants l’havien visitat per demanar-li suport en una altra batalla: la de fer que el carrer Verdi quedés tancat al transport sobre rodes els caps de setmana. “Els vaig dir que no em trobava en situació d’ajudar-me ni a mi mateix”. I així és com el rumor que els Verdi estaven fent fallida es va començar a propagar, fins que la setmana passada va arribar a ‘L’Independent’. Pérez ha fet constar que ell no hi va parlar pas, amb els del diari. “Van intentar posar-se en contacte amb mi, és cert, però jo just estava a punt d’embarcar en un avió cap a París i no els vaig poder atendre –ha deixat clar–. El que s’ha publicat és un tema antic, i al darrere no hi ha la meva paraula”.

De moment sembla que no, que els Verdi no tanquen. Però això no vol dir que, com tothom en el sector, no les estiguin passant magres. “Els nostres problemes no s’arreglaran fins que enviïn el ministre Montoro d’ambaixador a la Lluna”, s’ha queixat. Que els cinemes hagin perdut 200.000 espectadors anuals és un problema. Que una entrada estigui gravada amb un IVA del 21 % és un problema. Que l’electricitat hagi pujat és un problema. “Això, als locals que tenim contractada potència, ens ha afectat molt –ha assegurat Pérez–. Què volen, que projectem les pel·lícules amb una espelma?”.

“Els Verdi tenen problemes de liquiditat, però no estan en bancarrota”. Aquesta és la conclusió de tot plegat. I, segons paraules de Pérez, hi ha plena consciència de la gravetat de la situació. “Som com el lleó d’Esparta”, ha dit. Per això estan buscant un “company de viatge”, algú que s’incorporarà a la junta accionarial. Garanteix que les catorze sales que regenta –nou a Barcelona, cinc a Madrid– seguiran obertes. I, també, que Verdi Park no es convertirà en un Mercadona, com es rumorejava aquests dies. “Tinc notícia que es van interessar en el local, però ho van desestimar perquè no passaven els camions”. Sembla que la sucursal que era susceptible d’ocupar els Verdi és la mateixa que al final s’ha obert a l’antic Bingo Nàpols, soterrani de l’actual Sala Phenomena. La finca és dels mateixos propietaris.

Bones notícies? El temps ho dirà.

 

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús