El MNAC presenta la col·lecció d’Art Modern

dimarts , 23/09/2014 | Arts, Ciutat, Notícies

3

 

Avui s’ha presentat la nova col·lecció d’Art Modern del MNAC a la premsa. Sorprèn i molt: tal com anunciava el cap de col·leccions del Museu, Juan José Lahuerta, costa trobar les parets blanques i els quadres disposats a un metre i mig de distància a què ens tenen habituats els museus “canònics”. S’han obert i pintat parets, i ara es proposa un recorregut “innovador” per explicar un “nou relat sobre la modernitat al tombant del segle XIX al XX”, tal com defineix la nova permanent el director Pepe Serra. Però aquest relat que arrenca el 1860-70 i conclou a principis de 1950 no és curt. Cal passejar amb temps per descobrir les 1300 obres que s’exposen –peces de la col·lecció del museu i d’obres en dipòsit cedides per la Sagrada Família, l’Arxiu Jujol, el MACBA i la Filmoteca de Catalunya– i els noms menys coneguts que es reivindiquen al costat dels clàssics. El primer capítol narra l’ascensió de l’artista modern, el segon està dedicat al(s) Modernisme(s), seguit dels(s) Noucentisme(s), i el darrer apartat parla d’Art i Guerra Civil. L’objectiu de Lahuerta i l’equip del museu era aconseguir barrejar les diferents produccions artístiques del moment per oferir una imatge completa i profunda; a les sales la pintura i l’escultura, i els cartells, el cinema i la fotografia, manifestacions clau de la modernitat, conviuen sense grinyolar. Comproveu-ho a partir de demà al Museu Nacional.

 

1

 

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús