Resnais, Kim Ki-duk i Maddin també participen a Sitges

dimecres, 22/08/2012 | Cinema

La 45a edició del Festival de Cinema de Sitges segueix cremant fusta de faig. Ja vam anunicar setmanes enrere que Leos Carax, David Cronenberg o Jennifer Lynch encapçalaran el cartell, però les sorpreses encara no estan esgotades. La secció Noves Visions segueix vantant-se de donar aixopluc a directors joves i emergents, però enguany també dóna butaca a algunes de les grans vaques sagrades del panorama internacional. Com ara Alain Resnais, de qui fa poc vam veure ‘Las malas hierbas’. A Sitges es deixa caure amb ‘Vous n’avez encore rien vu’, un títol que fa homenatge als versos de Marguerite Duras amb què s’obria la seva obra magna, ‘Hiroshima mon amour’.

La secció s’inaugurarà amb una de les firmes més importants del cinema coreà, Im Sang-soo. La pel·lícula, ‘The taste of money’, és un conte gòtic contemporani en la línia del seu anterior treball, ‘The housemaid’, que es va presentar a Sitges l’any 2010. Takashi Miike ens deixarà de pasta de moniato amb el seu musical ‘For love’s sake’, igual que la ‘Pieta’ de Kim Ki-duk. El canadenc Guy Maddin, director de la magnífica ‘My Winnipeg’, també portarà un ciri, ‘Keyhole’. I la llista d’imprescindibles continua amb ‘Mistery’, del xinès Lou Ye.

No perdeu l’oportunitat de veure algunes de les cintes que més polseguera han aixecat als grans simposis de cinema del món. El Noves Visions projectarà ‘Los salvajes’, d’Alejandro Fadel, molt celebrada a la Setmana de la Crítica de Canes, ‘Rebelle/ War Witch, de Kim Nguyen, que fa uns mesos va despertar molts elogis a la Berlinale, o el film de ciència-ficció ‘The fourth dimension’. No badeu, que se us gira feina!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús