Sitges 2012 estrenarà els nous David Cronenberg i Dario Argento

divendres, 13/07/2012 | Cinema


El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha avançat alguns dels títols que formaran part de l’edició d’aquest any, que se celebrarà entre el 4 i el 14 d’octubre.

Entre la llista de pel·lícules anunciades hi brillen dos cognoms: Cronenberg i Argento.

David Cronenberg hi presentarà la seva adaptació de la novel·la ‘Cosmopolis’, de Don DeLillo, amb el mediàtic Robert Pattinson (‘Crepuscle’) al capdavant del repartiment. I el seu fill Brandon debutarà al festival amb ‘Antiviral’, una història que retrata l’obsessió d’una adolescent que es dedica a vendre virus de celebritats als seus fans. Les dues cintes es van poder veure ja a Canes.

Pel que fa a Dario Argento, el director de ‘Suspiria’ hi presentarà el seu nou llargmetratge, ‘Dracula 3D’, que comptarà amb la seva filla en un repartiment que completen Thomas Kretschmann (Millor Actor a Sitges 2007), l’emblamàtic Rutger Hauer i el basc Unax Ugalde.

Sitges, però, continua apostant com sempre pels directors emergents, i el seu director, Àngel Sala, reivindica la personalitat del festival com a “catapulta de prestigi per projectar nous talents del cinema de terror i, a la vegada, noves maneres de representar aquest gènere”.

És amb això al cap que s’ha d’interpretar els primers noms confirmats per a l’edició de 2012, com ‘The ABCs of death’, pel·lícula que reuneix 25 directors de tot el món vinculats al cinema fantàstic o de terror, els adjudica una lletra de l’alfabet perquè, a partir d’una paraula que comenci amb aquesta lletra, rodin un curtmetratge basat en la mort que tingui la paraula seleccionada com a eix central.

‘V/H/S’ també és el resultat final d’una convenció de directors d’antologia, entre els quals hi ha Adam Wingard, David Bruckner o Ti West. Cadascun d’ells s’ha encarregat d’un dels diferents curts que conformen aquesta pel·lícula coral, basada en un grup de delinqüents sapastres que són contractats per recuperar una cinta de vídeo.

‘Excision’, escrit i dirigit per Richard Bates, se centra en una estudiant pertorbada que té com a única meta triomfar en el camp de la medicina, tal com li ha inculcat la seva controladora mare, i això la portarà fins a situacions extremes, en què haurà de superar el rebuig social que generen les seves fantasies sexuals i la seva afició a la cirurgia macabra. Una obra sagnant i delirant que molts han definit com ‘Carrie’ dirigida per John Waters.

Per acabar, ‘You’re next’, títol en què Adam Wingard agafa el subgènere slasher i el gira com la pell d’un conill per transformar completament les històries de psicòpates sanguinaris.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús