L’Assemblea de la Rambla rebutja l’absolució de 12 trilers

dimecres, 20/06/2012 | Ciutat, Notícies

L’Assemblea de la Rambla ha fet arribar una carta oberta a l’Audiència Provincial de Barcelona  per la “incomprensible” decisió d’absoldre 12 trilers de les Rambles. 

Els veïns de les Rambles han fet arribar una carta als magistrats de l’Audiència Provincial de Barcelona i als membres del Congrés dels Diputats de l’Estat Barcelona per mostrar la consternació i alarma per l’absolució de 12 trilers acusats d’haver intentat estafar un turista. Els ‘trilers’, que havien estat condemnats per l’intent d’estafa, han quedat en llibertat perquè no s’ha pogut demostrar l’engany a un turista que volia apostar 50 euros.

L’Assemblea de la Rambla subratlla que “ha costat molts esforços de pressionar les autoritats perquè s’acabés la tolerància tàcita amb el trilo” i afegeixen que la sentència “tira per terra les esperances generades amb l’augment de la persecució d’aquesta activitat”. A la carta també s’apunta que és “una incoherència aberrant” la notícia publicada per l’Audiència en què s’afirma que el trillo no sempre és una estafa. El col·lectiu defensa “la falta d’aplicabilitat del codi penal i la falta de sentit comú i voluntat de resoldre problemes” derivats de la seva aplicació i apel·la a la responsabilitat dels membres del Congrés dels Diputats, els juristes i magistrats de l’Audiència Provincial, citant una de les propostes de la consulta popular de les Rambles. A la pregunta “vols que es modifiqui el codi penal per fer que la sola pràctica del trilo estigui tipificada com a delicte, independentment que aconsegueixi estafar ningú?” el 79,62% dels consultats van votar a favor.

1 comentari

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús