La plataforma per salvar els ensenyaments musicals i de dansa convoca la concentració ‘No silenciem la música’

dimarts , 19/06/2012 | Arts, Ciutat, Notícies

Sota el lema ‘No silenciem la música’, la plataforma Salvem l’ensenyament públic de la música i la dansa ha convocat una concentració per protestar contra les retallades d’aquests ensenyaments. L’acte tindrà lloc dijous 21 de juny a les 11 h a plaça Sant Jaume.

La plataforma ha convocat músics, professors de centres musicals, cantaires, estudiants de música, Ampes i també ballarins i defensors dels ensenyaments artístics i de la cultura per reivindicar l’aturada de les retallades als ensenyaments musicals i artístics. La protesta serà un ‘concert silenciós’, una ‘performance’ per denunciar el perill de desaparició de la música i la dansa al nostre país, amb una retallada de partitures com a final.

El manifest que la plataforma presentarà a la Generalitat exposa que “l’incompliment de les obligacions de cofinançament per part de la Generalitat, que ha reduït fins ara la seva aportació en un 62%” posa en risc la xarxa d’escoles catalanes. Hi ha 40.000 alumnes afectats i perillen 3.000 lloc de treball i 158 centres.  També defensa que “les escoles de música i dansa són el primer esglaó del sistema educatiu del país i la base de la cultura musical catalana”.

Els ballarins i músics que se sumin a la protesta han de vestir de negre (o amb roba de concert), els músics poden portar instruments (i els cantaires, les carpetes), a més de partitures per reciclar i tisores. La concentració tindrà lloc dijous 21 a la plaça Sant Jaume a les 11 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús