La plataforma Defensem el Port Vell s’oposa a la reforma del Moll d’Espanya

dijous, 7/06/2012 | Ciutat, Notícies

Veïns i membres de la plataforma Defensem el Port Vell han presentat el manifest de l’associació, que s’oposa al projecte de reforma de la marina del Port Vell i la privatització de l’espai públic a favor dels iots de súper luxe i amb risc d’especulació.

El manifest sostè que les obres per ampliar el Moll d’Espanya suposen la privatització de l’espai públic, tindran un fort impacte social pel barri, així com també per la cultura marítima de la ciutat i la sostenibilitat, i només servirà per fomentar l’activitat especulativa vinculada als iots de luxe.

Gala Pin, membre de l’Associació de Veïns de l’Òstia, ha explicat que l’Autoritat Portuària té intencions de tornar a obrir el procés d’al·legacions al projecte de Salamanca Investments, que preveu convertir la zona en amarradors per als iots i incorporar altres infraestructures vinculades a un ‘resort’ de luxe. Segons l’associació de veïns, el procés s’ha dut a terme de forma poc transparent i, malgrat els intents per conèixer el projecte de prop, l’associació encara no disposa de tots els detalls.

Les obres que s’estan duent a terme en un sector del Moll de la Fusta van fer saltar l’alarma entre els veïns, que aquest mes de maig s’han constituït com a associació Defensem el Port Vell, amb el suport de diferents grups veïnals i entitats com SOS Monuments o Arquitectes sense Fronteres. L’objectiu és arribar a presentar un projecte alternatiu inspirat en la reflexió iniciada fa 25 anys i prenent com a models els ports de Liverpool, Hamburg, Bremen o fins i tot Tarragona, apostant per un “port per la ciutat”. L’associació també vol frenar la que consideren una tendència de ciutat cada vegada més excloent i amb majors diferències socials.

2 comentaris

 • Recull de premsa de la presentació de la PDPV « Plataforma Defensem el Port Vell

  11/06/2012 18:47

  [...] Les obres que s’estan duent a terme en un sector del Moll de la Fusta van fer saltar l’alarma entre els veïns, que aquest mes de maig s’han constituït com a associació Defensem el Port Vell, amb el suport de diferents grups veïnals i entitats com SOS Monuments o Arquitectes sense Fronteres. L’objectiu és arribar a presentar un projecte alternatiu inspirat en la reflexió iniciada fa 25 anys i prenent com a models els ports de Liverpool, Hamburg, Bremen o fins i tot Tarragona, apostant per un “port per la ciutat”. L’associació també vol frenar la que consideren una tendència de ciutat cada vegada més excloent i amb majors diferències socials. Notícia extreta de la revista Time out [...]

 • gala pin

  18/07/2012 0:15

  Per si us interessa, aquest dissabte, Cadena Humana i Sardinada en defensa del Port Vell
  http://defensemportvell.wordpress.com/2012/07/16/sardinada-i-cadena-humana-envoletem-del-moll-despanya-defensem-el-port-vell/

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús