Comença el compte enrere per al Sónar 2012

dijous, 7/06/2012 | Música, Notícies

sonar2012-cat-06.jpgJa us heu recuperat del Primavera Sound? perquè en una setmana arrencarà la 19 edició del festival Internacional de Música Avançada i New Media Art: prepareu-vos. Del 14 al 16 de juny, el CCCB i el MACBA de dia, i el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona de nit, acolliran més de 120 actuacions, entre concerts i actuacions de DJ, repartides entre 8 escenaris.

En la presentació del festival, Enric Palau, codirector de Sónar amb Ricard Robles i Sergo Caballero, ha destacat la presència de New Order, que faran dues actuacions al festival –una d’elles en el concert inaugural, al qual només s’hi podrà accedir amb invitació–, i que enguany faran el paper de clàssics de la programació, molt influents per a bona part de la resta de grups presents al festival.

Palau també ha destacat la presència de la formació de hip-hop en viu The Roots, grans noms de l’electrònica de ball com Richie Hawtin, Laurent Garnier i Fatboy Slim, i algunes de les propostes experimentals del cartell com Diamond Version –projecte d’Alva Noto i Byetone–, i la que reunirà la banda noruega d’improvisació electrònica Supersilent amb el baixista de Led Zeppelin John Paul Jones.

Un dels eixos del programa serà la renovació de gèneres com el house –amb artistes com Maya Jane Coles–, el pop electrònic –amb la presència del que Palau ha anomenat els “fills de New Order” com Metronomy, Peaking Lights, Hot Chip, Trust i Fiendly Fires– i els derivats del dubstep –amb James Blake i Dj Rashad & Dj Spinn, entre d’altres.

En el cartell també hi brillen personalitats úniques com Lana del Rey –en el seu debut a l’estat–, Die Antwoord –que repeteixen després de l’impacte de la seva actuació en l’edició de 2011–, els també repetidors Flying Lotus i Nicolas Jaar, Totally Enormous Extinct Dinosaurs i Jamie Lidell, que presentarà el seu projecte Mostly Robot.

Bona part d’aquests artistes els podreu veure en directe al canal de YouTube del festival. Podreu seguir Sónar de Nit en viu des de casa, i veure les actuacions de Sónar de Dia en diferit.

Sónar 2012 també serà el marc de xous visuals espectaculars, com els que proposen Amon Tobin ISAM, el duo berlinès Modeselektor, Squarepusher, Deadmau5 –tota una superestrella als Estats Units– i Masaki Batoh –amb un projecte que crea música a través de les ones cerebrals, cosa que també s’està desenvolupant a Barcelona.

El festival té aquest any un pressupost de poc més de 4 milions d’euros, el 74% del qual sorgeix de recursos propis. Les aportacions públiques sumen un 10% del pressupost, i els patrocinadors n’aporten un 16%.

Sónar 2012 té previst superar els 80.000 assistents, xifres similars a les de les últimes tres edicions. segons l’última auditoria encarregada pel festival, el Sónar genera una riquesa de 52 milions d’euros a Barcelona. La previsió és que durant el festival l’ocupació hotelera arribi al 90%.

La setmana que ve, al Time Out Barcelona 224, us farem la nostra tria per al Sónar, que serà doble: el top 10 de caps de cartell imprescindibles, i el top 10 d’artistes menys obvis però que tampoc hauríeu de deixar escapar. I a més, entrevistes amb Hot Chip, John Talabot i Sergi Caballero, que ens parlarà de la imatge del festival, amb la distància com a fil conductor, i que té previst convertir en un llargmetratge, com ja va fer amb Finisterrae.

Etiquetes:

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús