Neix ‘Petits camaleons’, un festival de música per a nens

dimecres, 6/06/2012 | Música, Notícies

El 6 i 7 d’octubre se celebra a Sant Cugat la primera edició de ‘Petits camaleons’, un festival de música per a nens i nenes. Els Amics de les Arts, Lluís Coloma, Antonia Font, Las Migas o Lluís Gavaldà són alguns dels grups del cartell de la primera edició. Les entrades es posen a la venda aquest divendres.

Volums adequats perquè els petits no hagin de posar-se auriculars, concerts de 30 minuts que van del pop a la rumba passant pel flamenc i el folk, escenaris a l’altura de nens de 3 a 12 anys i artistes predisposats. Són els ingredients de ‘Petits camaleons’, el nou festival musical per a nens que tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès el 6 i 7 d’octubre.

La iniciativa, dirigida per Albert Puig i coproduïda pel Teatre Auditori de Sant Cugat, ha convocat una vintena d’artistes com Lluís Gavaldà, Els Amics de les Arts, Gerard Quintana, The Penguins, Txarango, l’Orquestra Àrab de Barcelona, Lluís Coloma, Joan Colomo, Refree, Antonia Font, Els Catarres, Las Migas, Guillamino i Maria Rodés, a més de tres bandes de Sant Cugat que encara estan per confirmar. “És la música més habitual a les cases de la gent”, explica Puig. Però no seran només concerts sinó que es buscarà “el punt pedagògic, que [els nens] vegin com sonen els instruments, que sentin no només pop, rock i electrònica”.

Per als artistes, tocar davant d’un públic que normalment els escolta en somnis, també és un repte. Caldrà buscar el feedback amb els més petits i fer-los interaccionar picant de mans i “d’alguna manera [els artistes] estan llaurant el futur, perquè aquests seran els seus futurs seguidors”, afegeix Puig. Els Txarango afirmen que la iniciativa els bé molt de gust i ja tenen algunes idees per engrescar aquest “públic sincer”. A Els Amics de les Arts els sedueix pensar que estan introduint els més petits a la música en directe.

Les entrades es posaran a la venda divendres i costaran entre 12 euros (la senzilla) i 25, per als abonaments.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús