El Grec ja ens fa venir salivera…

dijous, 31/05/2012 | General

El 18 de juny del 2011, fa pràcticament un any, tallàvem la cinta inaugural de la 35a edició del Grec amb un nou espectacle de la companyia de Cesc Gerlabert. D’acord amb l’aire dels temps, enguany el festival dispararà un tret de sortida molt més popular. S’estrenarà el 30 de juny al passeig de Lluís Companys, en un espectacle obert per a tothom que comptarà amb la participació de la companyia de teatre del carrer Theater Tol, i també amb les actuacions musicals de La Troba Kung-Fú i Canteca de Macao. “El repte d’aquest any és socialitzar el Grec, portar-lo als barris, als districtes, a tots els veïns de la ciutat”, deia aquest matí Jaume Ciurana, donant la benvinguda al 36è cartell, el primer sota el comandament de Ramon Simó.

Des que el nou fitxatge va assumir la direcció va començar a recitar el seu mantra: volia que el programa es guanyés la complicitat d’un públic cada cop més gran. I a més de l’acte inaugural, suma a la llista dos espectacles itinerants (‘L’ànima del bus’ i ‘Kamuyot’), en col·laboració amb el centres cívics, i una nova amistat amb el projecte Barcelona Innocació, per apropar les arts escèniques a les noves tecnologies. I ara us preguntareu: què passa amb el Grec de tota la vida? Existeix, no patiu. Amb tanta teca que no tindreu temps de trepitjar la platja fins al mes d’agost.

De fora ens visita la companyia de la coreògrafa canadenca Marie Chouinard, amb ‘boDY_rEMIX/gOLDBERG_vARIATIONS’ –”no us el perdeu per res del món!”, diu Simó–. D’Alemanya, els She She Pop, amb un dels muntatges més trencadors de la graella; el director ja ens ha avançat que l’espectacle es diu ‘Testament’, i que els nanos actuaran amb els seus pares. L’altra imprescindible de l’inventari és el joveníssim col·lectiu islandès Vestuport, que revisa ‘La metamorfosi’ de Kafka amb una proposta carregada d’acrobàcies –mai no hauríeu dit que Gregor Samsa fos capaç de tantes cabrioles–. I vells coneguts de la ciutat, com els Peeping Tom, TPO o David Marton, que s’inspira en una de les grans òperes de Mozart per fer ‘Don Giovanni. Keine Pause’.

“Ja vaig dir que volia 50% de producte estranger i 50% de títols propis”, recordava Simó. I més o menys ha mantingut la promesa. De la nostra escena teatral, Calixto Bieito presentarà ‘El gran teatro del mundo’, Josep Maria Mestres ‘Senyoreta Júlia’, Carme Portaceli ‘El vídeo no el veu ningú’ i Sílvia Munt ‘Dubte’, entre moltes altres coses. El mític José Sanchís Sinisterra i Ferran Audí també passaran pel Grec, amb ‘Viatges’, i Joan Ollé ens temptarà amb ‘À la ville de… Barcelona’. Per no parlar de les apostes de circ, dansa i concerts –amics, ni més ni menys que Jean Birkin, fent homenatge al gran Gainsbourg!–. En total, 68 cites que s’estendran entre l’1 i el 31 de juliol. Ja podeu fer estalvi!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús