Sitges anuncia la fi del món

dijous, 3/05/2012 | General

El Festival de Cinema de Sitges, que aquest octubre celebra 45 anys de vida, ja ha fet públic el cartell de la nova edició. Després que la tardor passada ens deixés a tots amb l’ai al cor augurant l’inevitable ascens de la intel·ligència artificial, el tema d’aquest 2012 serà la fi del món, ni més ni menys. L’apocalipsi és a girar de la cantonada: crisi econòmica, desastres nuclears i –ja posats– invasions extraterrestres. Sens dubte és una de les preocupacions en auge de la literatura, el còmic i, esclar, el cinema.

La imatge no deixa pista a gaires dubtes. La torre de l’església, enfonsada en la sorra, en ple crepuscle, s’erigeix davant nostre com la torxa de l’Estàtua de la Llibertat davant de Charlton Heston. Esclar que avui és molt més fàcil donar testimoni de l’Harmagedon. N’hi ha prou a treure l’smartphone i fer una captura. I aquesta és, com veieu, l’aposta. Esperem que a Quentin Tarantino –gran homenatjat del Festival ara que fa 20 anys de l’estrena de ‘Reservoir dogs’– no li faci por trobar-se els quatre genets  galopant sobre les onades del Mediterrani.

 

sitges2012poster-HR.jpg

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús