El Grec 2012 surt al carrer

dimecres, 25/04/2012 | Arts, General, Notícies

El Grec 2012, de l’1 al 31 de juliol, vol apropar-se a nous públics i portar els xous als barris menys freqüentats de la ciutat.

Ramón Simó, que s’estrena com a director del Grec 2012, ha explicat que aquesta edició “és un punt de partida” i ha avançat que l’obertura del festival (el 30 de juny al vespre) es farà a l’Avinguda Lluís Companys, amb l’espectacle ‘Pedalejant cap al cel’. La inauguració institucional correrà a càrrec de Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi.

L’espai de referència seguirà sent la muntanya de Montjuïc i els seus quatre escenaris (el Teatre Grec, el Liure, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre), però el festival comptarà amb espectacles itinerants que recorreran la ciutat, una manera d’apropar-se a nous públics. ‘Kamuyot’, de la companyia It Dansa, i ‘l’Ànima del bus’, un espectacle dins d’un autobús, itineraran per barris com Sant Andreu, Horta, Sants i Sant Martí.

Amb l’objectiu d’arribar al públic infantil i juvenil, el Grec ha ideat una programació familiar, en què destaquen ‘Els racons de la memòria’, del Circ Cric, i ‘Rapsall’, un muntatge de Teatre Nu inspirat en l’obra de Pere Calders. També s’organitzaran tallers de circ, del 17 al 22 de juliol a la carpa Hub del Grec.

Per als públics més dinàmics i innovadors, el Grec ha concebut espectacles que barregen arts escèniques, plàstiques i digitals. El xou ‘Pseudo’ de Marcel·lí Antúnez es podrà seguir a través del mòbil; es presentarà una òpera quàntica inspirada en l’obra d’Eduard Punset; l’espectador podrà triar la música de ‘Full evening’; i ‘La Nana Bunilda menja malsons’ es podrà seguir a través de videoconferència en diferents centres mèdics de la ciutat.

Una altra de les novetats, com ha apuntat Simó, és la creació de l’escola de l’espectador. La idea parteix de Jaume Melendres, que entenia l’espectador com a part artística de l’obra, i vol facilitar al públic la comprensió de les arts escèniques. En aquest sentit, els espectadors podran assistir a assajos, veure com es munta una escenografia o ser testimonis de com es preparen els ballarins abans d’un espectacle.

El cartell definitiu del programa, amb 65 espectacles, es donarà a conèixer el 31 de maig.

©Theater TOL

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús