Fem pinya!

dimarts , 24/04/2012 | General

InEstem passant moments molt difícils. Ho sentim a la ràdio, ho llegim a la premsa, ho veiem al nostre entorn. Ho vivim. Però també hi ha raons per il·lusionar-se, per creure que d’aquesta també ens en sortirem. Cada cop hi ha més associacions, projectes, iniciatives que, basats en la col·laboració, treballen per canviar aquesta situació. Pares i mares que comparteixen l’experiència de criar els seus fills, ateneus populars que es reivindiquen des de l’autogestió veïnal de la cultura, col·lectius de juristes que fan palesa la necessitat de conèixer els nostres drets laborals, alternatives de consum que deixen de ser minoritàries, reflexió i acció en contra de la contínua privatització de l’espai públic, solidaritat amb les persones a qui es priva del seu dret a un habitatge digne… El reportatge de portada d’aquesta setmana està dedicat a tots aquests col·lectius que lluiten per millorar el món en què vivim. Per això hem volgut fer un repàs de tot un seguit d’iniciatives ciutadanes que actuen a Barcelona perquè vosaltres també us hi apunteu si teniu ganes de canviar les coses.

Us agrada Gustav Klimt? En la revista d’aquesta setmana us expliquem què heu de visitar a Viena per seguir les petades del pintor, ara que fa 150 anys que va néixer. I parlant de viatges, no cal que aneu a Sevilla per viure la Fira d’Abril. A la nostra ciutat podeu viure (i beure) com un andalús, sobretot ara que s’instal·la la nostra particular versió de la Fira. L’Eugènia Sendra us diu on heu d’anar.

Si sou gurmets però aneu una mica escurats, el Ricard Martín us proposa una molt bona alternativa: els restaurants d’hostaleria. Allà trobareu una alta cuina rigorosa, abundant i feta amb entusiasme a uns preus més que raonables. A la secció de Menjar i beure us esperen altres sorpreses, com ara el celler d’Iniesta. Sí, de Don Andrés, com diria en Puyal, que resulta que no és únicament un crac  jugant a futbol sinó també fent vins. La Montse Virgili us aconsella un bon lloc per tastar-lo.

Aquesta setmana la cartellera ens reserva moltes alegries: l’excel·lent debut de Sean Durkin amb ‘Martha Marcy May Marlene‘; ‘Las nieves del Kilimanjaro‘, un dels millors film de Guédiguian dels últims anys; ‘Los vengadores‘, un còctel d’acció, sentit de l’humor i ritme trepidant… Al Time Out trobareu totes les crítiques de la setmana i a més us donem totes les claus i la programació del Festival D’Autor, que comença el divendres 27.

Els aficionats al teatre no us hauríeu de perdre l’entrevista que fa Andreu Gomila a Àurea Márquez per parlar de ‘L’habitació blava’, una obra amb molt de marro! També trobareu les crítiques de ‘Parlour song‘  i d”Els jugadors‘, una de les millors comèdies que han passat per la cartellera.

Josep Lambies parla amb Eduardo Mendoza sobre ”El enredo de la bolsa y la vida’, una nova entrega de la divertidíssimes i esbojarrades aventures del detectiu sense nom. La Marta Salicrú li pregunta a Kevin Barnes, el líder del grup of Montreal, per què ha fet un disc tan fosc, i com el pensen presentar a Barcelona. Pels escenaris de la ciutat també passaran Very Pomelo, Fly, Manic Street Preachers… I Sabrina! La cantant italiana, famosa per donar el do de pit amb ‘Boys, boys, boys’ en aquell especial de capdany del 1987. No us perdeu l’entrevista que li va fer Ricard Martín, en què, entre altres revelacions, descobreix que és molt més dura del que sembla i que només escolta rock!

Tot això i molt més, a partir del dimecres 25 d’abril al quiosc.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús