Arnold Schönberg ja té placa a Barcelona

dimarts , 24/04/2012 | Ciutat, Música, Notícies


La Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona descobreix una placa en homenatge al compositor, teòric i pedagog Arnold Schöberg, que va viure a Vallcarca entre el 1931 i 1932.

Schönberg (Viena, 1874-Los Angeles, 1951), un dels referents de la música contemporània i impulsor del dodecafonisme, es va traslladar a Barcelona aconsellat pels seus metges i per l’amistat que l’unia amb compositors com Robert Gerhard i Pau Casals. Va viure durant vuit mesos a la Baixada de Briz, 20-22, on va acabar la seva darrera obra per a piano publicada (op. 33b), part del segon acte de Moisès i Aaron, i va veure néixer la seva filla Núria. Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, ha destacat l’honor d’associar la ciutat “a un dels compositors més influents del segle XX”. L’acte de descobriment de la placa, s’emmarca  en el 2n Congrés Internacional Robert Gerhard, deixeble i amic de Schönberg.

1 comentari

  • Eduard

    25/04/2012 8:47

    Cal agrair la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i molt especialment la informació facilitada pel Dr. Enric Moreno, el qual va permetre localitzar la casa on va viure Arnold Schönberg. Moltes gràcies.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús