Jorge Herralde rep el Lifetime Achievement 2012

divendres, 13/04/2012 | General

©Consuelo Bautista

Jorge Herralde, propietari i director de l’editorial Anagrama i considerat un dels millors editors literaris del món hispànic, rebrà el premi Lifetime Achievement 2012 de la Fira de Londres el proper 17 d’abril.

“Em sento feliçment sorprès i honorat d’acceptar aquest premi de la Fira del Llibre de Londres, que ha estat atorgat anteriorment a col·legues tan eminents”, ha declarat l’editor. El Gabinet d’assessors de la fira, formada per personalitats de la indústria editorial, han decidit entregar al director d’Anagrama el Lifetime Achievement Award, un reconeixement reservat a personalitats que han deixat una empremta significativa en el món de l’edició.

Herralde va editar el seu primer títol a l’Editorial Anagrama el 1969, “amb la idea d’explorar camins desconeguts a Espanya, sota la dictadura de Franco, amb l’objectiu de reunir en el nostre catàleg als autors més rellevants, noves veus que hem acompanyat amb freqüència al llarg de les seves carreres, així com a autors ja establerts o clàssics negligits”. Entre els noms publicats destaquen Roberto Bolaño,Sergio Pitol, Álvaro Pombo i Enrique Vila-Matas, entre d’altres, i la traducció d’escriptors estrangers influents com Vladimir Nabokov, Truman Capote, Paul Auster o Martin Amis. Herralde ha destacat que precisament “els autors són els protagonistes d’aquest premi, així com tants col·laboradors que han acompanyat la trajectòria d’Anagrama”.

“Editar em permet: explorar, descobrir, apostar; compartir plaers i entusiasmes; practicar una variada gimnàstica mental; pujar de tant en tant a les muntanyes russes i altres atraccions; seguir des del principi l’excitant metamorfosi que condueixi del manuscrit al llibre. I durant el trajecte, escriure una particular novel·la riu: el catàleg d’Anagrama”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús