Els veïns de la Barceloneta es mobilitzen contra la reforma del Port Vell

divendres, 13/04/2012 | Ciutat, General

Els veïns de la Barceloneta han convocat una manifestació per demà a les 17.30 h per protestar contra la conversió del Port Vell en un port de iots de luxe. També reclamen que la cooperativa SegleXX es converteixi en un equipament autogestionat. 

L’associació de veïns l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta consideren que la reforma impulsada per l’Autoritat Portuària de Barcelona –juntament amb Salamanca Group, amb l’objectiu de convertir el Port Vell i la Marina 92 en una dàrsena per a iots de luxe– s’ha fet d’esquenes als veïns i que provocarà la gentrificació d’un dels barris amb més taxa de pobresa de Barcelona.

La possible desaparició de part nord del Moll dels Pescadors i la privatització i tancament del Port Vell, amb ocupants com Roman Abramovich, tindrà conseqüències socials pel barri, que ja va viure en primera persona l’experiència de l’Hotel Vela (els veïns reiteren que no es van arribar a generar els llocs de treball promesos).

Els veïns demanen la dimissió de Sixte Cambra i Antoni Vives per ocultar informació d’interès públic als ciutadans, exigeixen que es diagnostiquin les necessitats del barri per planificar la reforma, i que aquesta es faci després d’un procés de participació vinculant. La manifestació (17.30 h, Plaça de la Barceloneta) també servirà per reivindicar l’antiga cooperativa del Segle XX com a equipament autogestionat pel barri.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús