Abonyegades!

dijous, 18/07/2013 | Clubs, General

abolladas

Costa trobar noves propostes per a lesbianes amb cara i ulls a la ciutat. Així que quan una comença, ho hem de celebrar. Noies amb inquietuds musicals, preneu nota: aquest dissabte el Pop Bar del Razzmatazz acull la primera edició d’Abolladas, una nova sessió sorgida de les cendres de My Lovah Cindy, una festa adreçada a bollindies i heteromacus que durant quatre anys va voltar per diferents bars de la ciutat i que va acabar desapareixent davant de la diàspora de les seves promotores. Una de les seves responsables i una fidel col·laboradora han decidit unir-se i aliar-se amb el club del carrer Almogàvers per crear una nova marca que s’estrena aquest cap de setmana amb una autèntica icona lèsbica, l’artista JD Samson.

Les responsables del nou sarau són la Georgina Armisen i la Laura Valero, dues dissenyadores gràfiques que se sentien orfes de festes que les motivessin a sortir de casa. Una nit, després d’un temps sense veure’s, es van retrobar en un dels seus petits oasis nocturns, un Somoslas a La [2] de l’Apolo. Allà van començar a parlar i es van animar mútuament per crear un nou col·lectiu que neix obert a noves incorporacions i amb un nom molt sonor i significatiu: Abolladas UnDJ’s. “Escollir el nom va ser fàcil. A part de l’evident joc de paraules que funciona molt bé en castellà, les dues ens sentíem abonyegades: havíem trencat amb les nostres parelles, teníem una situació laboral un pèl inestable… estàvem abonyegades, una situació que es repeteix en el nostre entorn. Però, evidentment, no hem perdut les ganes de divertir-nos”, ens expliquen.

Poc temps després d’aquesta trobada, els astres es van alinear i van rebre una trucada del Razz. El club -que ja havia organitzat fa temps un parell de sessions amb un toc lèsbic, les festes Girlie Action!- buscava col·laborades per crear una festa adreçada a dones com elles: amants del pop que emociona i les cançons que diverteixen. S’hi van llançar de cap. Les noies Abolladas avisen: les seves sessions seran eclèctiques i sonarà des d’Arcade Fire als Vengaboys passant per Paquita la del Barrio. Bona música i molts hits emocionals, diuen.

Si tot va bé, la festa es celebrarà puntualment al Pop Bar i la idea és que sempre hi hagi algun convidat, ja sigui punxant o actuant. Per la primera sessió compten amb JD Samson, un personatge que ha combatut la misogínia i l’homofòbia per escenaris de mig món com a membre de les bandes de disco-punk Le Tigre o MEN i que torna al Razz en la seva faceta de DJ. La seva imatge andrògina ha inspirat el dress code de la nit: els bigotis (falsos o reals) seran part de l’etiqueta. A l’igual que passava amb My Lovah Cindy, que es va fer a locals com ara el club Falcone o l’Slow, la festa és oberta a tothom, no només a noies. Al seu cartell promocional queda clar: sexualitats i gustos avariats són benvinguts. Abonyegats? Passeu, sou a casa vostra.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús