Tothom al carrer!

dimecres, 26/06/2013 | Clubs, General, Música

Pride

L’any passat havien de ploure homes i el que va passar és que va ploure a bots i barrals. La desfilada del Pride va ser ràpida i passada per aigua a causa d’una intensa tempesta que va deixar a més d’un amb els mugrons de punta per culpa del fred. La festa principal es va suspendre i l’estrella de la jornada, la Weather Girl Martha Wash, es va quedar sense cantar en públic el seu gran clàssic, It’s Raining Men. Aquest any, l’organització de l’Orgull barceloní ha tornat a convidar a la Wash. Esperem que no sigui gafe i aquesta vegada pugui cantar el seu tema de capçalera a les milers de persones que s’esperen a la gran festa del Pride. Serà la nit del dissabte després d’una jornada intensa en la que també, i per primer cop, la desfilada gai recorrerà l’avinguda del Paral·lel enlloc del carrer Sepúlveda.

La cinquena edició del Pride, els actes de l’Orgull organitzats per l’ACEGAL -una associació que reuneix a un centenar d’empresaris del sector-  és intensa i plena de novetats. Tot i que ja fa dies que es fan activitats, els actes principals es concentraran aquest cap de setmana, sobretot el divendres i el dissabte a l’Avinguda Maria Cristina. Allà hi trobareu una mostra d’entitats i comercial, activitats esportives i infantils i l’escenari principal. El divendres a la nit es farà una carrera de talons, un concurs per escollir a la millor drag queen i la popular festa de l’escuma. El dissabte serà el dia més potent. Després d’un matí d’activitats que inclouen una cursa per Montjuïc i una bicicletada popular, la festa grossa començarà a les 16 h al parc de les Tres Xemeneies. A les 18 h començarà el recorregut amb una vintena de carrosses i uns 30 grups a peu. La festa principal, conduïda per les Shimai, comptarà amb la Wash però també amb altres artistes com Locomía o Rebeka Brown i els DJ Alexio i Saeed Ali. La cantant Sonia Madoc interpretarà l’himne d’aquesta edició, Yo quiero besar, una versió reciclada del seu únic èxit. El diumenge també es farà una mostra de comerç al Gaixample i es repetirà el Pride Day al Parc d’Atraccions del Tibidabo.

Aquesta serà la primera vegada que els actes principals del Pride coincidiran en dia i hora amb la històrica manifestació que organitza la Comissió Unitària del 28 de juny, i que reuneix a les entitats més reivindicatives i en contra del “negoci rosa”. La seva trobada començarà i acabarà a la plaça Universitat, on a partir de les 21 h també es farà una festa. Els actes que organitzen els empresaris i alguna de les entitats històriques no seran els únics d’aquest intens cap de setmana. Si us fixeu en l’agenda també trobareu festes recomanables com ara el divendres una edició especial de la Somoslas a La [2] i el diumenge una nova Krypton a la Casa de la Pradera i una edició especial i un pèl més nocturna de la Churros con Chocolate en aquesta ocasió a la sala gran de l’Apolo. Altres sessions com ara la Bombón, els Saturgays o la Black Room també s’apunten al festival de l’Orgull amb edicions especials de les seves festes i moltes sorpreses.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús