10 noms pel Sónar 2013

dijous, 13/06/2013 | Clubs, DJ, General, Música

girls-480x360

Per mi l’arribada de l’estiu està associada al Sónar. No acostuma a fallar. És el primer cap de setmana de passar calor de veritat, de pantalons curts, de suar la samarreta a la Fira… El programa d’aquest any és molt atractiu. Hi ha noms molt evidents i concerts que ningú s’hauria de perdre. Però també hi ha espai per petites propostes a descobrir i que em semblen molt interessants. Aquí teniu 10 noms a tenir en compte.

Francesco Tristano. Piano 2.0

SonarComplex. Dj 19 h


Tot i que el vídeo que he enganxat no té una gran qualitat, un es pot fer molt bé una idea de per on van els trets en un concert del pianista de formació clàssica Francesco Tristano. El músic luxemburguès –establert a Barcelona- va incloure una versió de Strings of life a un disc de peces pròpies que va merèixer una remescla de Carl Craig, i va engegar una llarga relació amb l’escena electrònica. És un amant de Bach però també un personatge capaç de gaudir dels mestres del techno i el house. Us farà saltar.

Mykki Blanco

SonarHall. Dj. 19.30 h


Mykki Blanco és una de les últimes sensacions del queer rap, un gènere que té cada cops més representants, sobretot sorgits dels Estats Units i especialment de Nova York. El passat mes de febrer ja se’l va poder veure al Razzmatazz i aquest any és un dels noms més destacats del Sónar de dia amb un directe carregat d’actitud i estilismes sorprenents.

La Bien Querida

SonarVillage. Dv.15.30 h


Un dels noms estatals destacats d’aquesta edició del Sónar és el de La Bien Querida, el projecte de pop amb arrels que lidera la madrilenya Ana Fernández-Villaverde. La formació presentarà el seu nou treball, Ceremonia (2012), la seva revisió de la cançó popular espanyola amb bases electròniques que poden recordar a New Order.

Christeene

SonarHall. Dv. 16.30 h


Sense cap mena de dubte, Christeene serà un dels personatges d’aquest Sónar. Només li heu de donar un cop d’ull al videoclip que us enganxo per fer-vos una idea ràpida de quin tipus d’artista estem parlant. Es defineix com “una terrorista drag” i es va fer molt popular a YouTube gràcies a una sèrie de vídeos virals i a performances en tot tipus d’escenaris que la van convertir en un petit fenomen de masses. La muntarà grossa. Segur.

Sísý Ey

SonarVillage. Dv. 16.35


Sísý Ey és un projecte arribat des d’Islàndia i que uneix a tres germanes que canten i un productor de techno anomenat Oculus. Al Sónar Reykjavík van arrasar i des de l’organització no van dubtar en convidar-los a Barcelona. El tema que us adjunto, Ain’t got nobody, és un dels temes house de l’any. Welcome back to the 90s!

Bat for Lashes

SonarPub. Dv. 23.30 h


El projecte principal de Natasha Khan presenta al Sónar el seu tercer disc, The Haunted Man (2012). En aquest treball la producció és més colorista i hi ha cançons que s’acosten al pop, com ara  ‘Laura’, un tema compost amb el coautor de Vídeo games de Lana del Rey, il·lustra convidada del Sónar de l’any Passat. Pell de gallina.

Two Door Cinema Club

SonarPub. 1.30 h


El trio irlandès és una de les sensacions de l’electro-pop del moment. Al Sónar presentaran el seu treball més recent, Beacon (2012). El grup factura un pop ballable que recorda el dels Phoenix de It’s never been like that (2006). Amb cançons com la del vídeo segur que triomfen al SonarPub.

Chromatics

SonarVillage. Ds. 17.30 h


Els americans Chromatics seran una de les estrelles del Sónar de dia del dissabte. El grup presentarà el seu darrer treball, el recomanable Kill for love (2012), un àlbum de pop electrònic amb sintetitzadors i un aire romàntic.

AlunaGeorge

SonarVillage. Ds. 19.30 h


Per a mi, el concert d’AlunaGeorge és un dels més esperats del Sónar d’enguany. Són una de les grans promeses de la temporada. Al juliol publicaran el seu primer disc però fins ara tot el que han avançat ha estat força espectacular. Fa uns mesos ja se’ls va poder veure al Razzmatazz i la cantant, Aluna Francis, va demostrar fusta d’estrella. Seran un dels grans triomfadors del Sónar i de l’any, sense cap mena de dubte.

Pet Shop Boys

SonarClub. Ds. 22.45 h


Hi ha molta curiositat per veure que faran els Pet Shop Boys en aquest Sónar. Neil Tennant i Chris Lowe avançaran alguns dels temes del seu nou àlbum, Electric, produït per Stuart Price, el mateix que va facturar el Confessions on a Dance Floor (2005) de Madonna i l’Aphrodite (2010) de Kylie. Promet molt i si el barregen amb uns quants dels seus èxits més ballables, el xou pot ser una bomba.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús