Un geni del transformisme

dilluns, 10/09/2012 | General, Teatre

Ennio.jpg

Poques vegades es pot gaudir en poc més d’una hora i mitja de tanta diva en un escenari. Des de la setmana passada es pot veure a l’Artèria Paral·lel el xou d’Ennio Marchetto, un popular transformista italià que gràcies als seus vestits de paper es converteix en pocs segons en una cinquantena de personatges. Després de representar el seu muntatge en més de 70 països, per fi es pot veure a Barcelona. Una mica de paper, cartolina i música. Això és tot el que necessita aquest còmic de gran expressivitat per transformar-se en un obrir i tancar d’ulls en Lady Gaga, Kylie o Cher.

Marchetto ja fa molts anys que volta pel món amb el seu espectacle, The Living Paper Cartoon. Ni canta ni parla. Però en pocs segons pot fer que Albert Einstein es transformi en Justin Bieber, Chavela Vargas en Madonna o Raphael en Alaska.

Per les seves creacions s’inspira en els dibuixos animats de Disney, les coreografies de Pina Bausch i el colorit carnestoltes de la seva Venècia natal. Tot comença amb una idea i un vestit que crea gràcies al seu fidel ajudant, el dissenyador Sosthen Hennekam, un expert en moda que ha treballat per Thierry Mugler o Christian Dior. Després assaja davant d’un mirall i amb l’ajuda d’una càmera de vídeo per imitar els gestos i els moviments de la persona escollida. Repeteix i repeteix fins que la clava. Pot semblar fàcil però no ho és. Pot semblar poca cosa però darrera de tot el que veiem s’amaguen moltes hores de feina i un gran talent.

Segurament, el xou d’Ennio Marchetto és tot el que us esteu imaginant. Però entreté i fa passar una molt bona estona. És un espectacle que barreja amb mestratge la interpretació, el transformisme, l’art pop, el món del còmic i la tècnica de l’origami. Es pot veure fins el 23 de setembre a l’Artèria Paral·lel i és molt recomanable.


Nota:

Gràcies a @souverdj per fer adonar que aquesta no és la primera vegada que Ennio Marchetto actua a Barcelona. L’italià va debutar a la capital catalana el 2002. Va representar el seu xou del 5 de setembre al 13 d’octubre d’aquell any al Club Capitol.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús