La Disneylàndia gai

dimarts , 31/07/2012 | Clubs, DJ, General, Música

_MG_8038.jpeg

Durant el mes d’agost Barcelona es converteix en una ciutat de peregrinatge per a gais i lesbianes de tot el món. Aquest dijous comença una nova edició del Circuit Festival, el certamen més important d’Europa adreçat al públic LGTB. Aquest any se celebra el cinquè aniversari i els organitzadors, el grup Matinée, han preparat més festes i activitats que mai. La versió masculina s’allargarà fins el dia 12. La versió femenina, el Girlie Circuit, tindrà lloc entre els dies 7 i 13.

Des de l’agost del 2008 el festival no ha parat de créixer. Les xifres que l’enbolten són impressionants. El pressupost, una número amb molts ceros, és un gran secret. Enguany s’esperen més de 70.000 assistents de 50 nacionalitats diferents. Un 80 % són turistes. Els més nombrosos són els brasilers (alerta que no s’acabin emportant el Circuit si l’Ajuntament no col·labora una mica més). També hi ha molts nord-americans i russos. I cada cop més gent de països àrabs, sobretot homes, que al seu país no poden viure la seva sexualitat amb normalitat i que troben a la capital catalana un autèntic paradís. “Volem que durant onze dies Barcelona es converteixi en la Disneylandia gai”, ens explica el Tes Cuadreny, el portaveu del sarau. El festival suposa una injecció econòmica de 50 milions d’euros per la ciutat que es reparteixen hotels, restaurants, botigues i serveis diversos.

Tot i que hi ha activitats culturals programades com exposicions, xerrades i cinema, el públic que ve al Circuit vol festes. Per a nois, n’hi ha una vintena. Un any més trobareu al festival algunes de les sessions gais més importants del planeta com ara The Week o Rapido. Algunes es faran en clubs de la ciutat com el Razzmatazz o The One. Però també a la perifèria, des de Sitges a Granollers passant per Castelldefels o L’Hospitalet. Una immensa flota d’autobusos (entre 80 i 100) transportarà a tothom d’un club a l’altre. L’estrella del programa torna a ser el Water Park Day el 7 d’agost a l’Illa Fantasia. Allà es viurà un dels moments més eufòrics del Circuit. La guanyadora de l’última edició d’Eurovisió, Loreen, passarà per l’escenari de la piscina d’ones per cantar el tema que l’ha fet famosa. Imagineu-vos a vuit mil homes amb minúsculs banyadors cridant allò de We’re going up-up-up-up-up-up-up.


El Girlie Circuit, força menys nombrós i amb més públic nacional, arrancarà la pròxima setmana. L’aposta de Matinée per les noies és també decidida. El programa inclou festes diverses en llocs com el Cabaret Berlín i la Sala Apolo. També hi haurà concerts com el d’un dels grup de referència en el món lèsbic, Uh Huh Her, capitanejat per l’actriu Leisha Hailey, l’Alice de The L World. Les activitats diürnes inclouen sessions de cites ràpides o un cada cop més popular torneig de futbol femení organitzat amb la col·laboració del Club Esportiu Panteres Grogues. La cirereta serà una nova edició de la mítica The Legend Party a Sitges. Un any més, Barcelona està a punt pel gran desembarcament gai. Esteu preparats?

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús