La bodega bohèmia

dimecres, 11/07/2012 | Clubs, DJ, General, Moda

3©Maria Dias.jpg

Les coses han canviat molt al carrer Riera Alta en els últims anys. Quan l’Àngel Soriano i el Miquel Gràcia -un igualadí i un reusenc que són parella des de fa 15- van decidir fer-se càrrec de La Penúltima, a la zona hi havia pocs bars. O, com a mínim, pocs bars com el que ells tenien al cap: un punt de trobada per un públic heterogeni, modern, molt diferent al que omplia alguns locals del Gaixample. Va ser una nit, amb unes quantes copes de vi, quan aquest il·lustrador i aquest dissenyador gràfic van pensar que potser seria una bona idea deixar les seves respectives feines i obrir el bar de copes que trobaven a faltar a Barcelona. I no els hi ha anat gens malament. La seva bodega compleix durant aquest mes set anys i divendres ho celebraran amb una festa especial a la Sala Instinto.

La Penúltima és un local petit, allargat i els caps de setmana, molt concorregut. És un espai acollidor que manté objectes de les antigues bodegues (el bar porta obert des dels anys 40) barrejats amb elements kitsch. Un dels que marquen caràcter és el seu aparador ple de Barbies i Kens en postures impossibles. Però també els papers de la paret amb motius florals i els vinils antics d’artistes com ara Cyndi Lauper o Samantha Fox. “La nostra intenció no era obrir un bar d’ambient. Però suposo que nosaltres som com som i això va fer que un determinat tipus de públic es sentís més còmode entre aquestes parets”, diuen. Al principi, no va ser fàcil. “L’entorn era una mica hostil i encara avui en dia hem de sentir algun comentari homòfob quan sortim a fumar. Encara queda camí per recórrer”, apunten. Amb un somriure, recorden quan van començar a fer les reformes i alguns veïns del Raval es pensaven que eren francesos perquè parlaven en català correcte.

Durant tots aquest anys s’han fet amb una clientela fidel –molt més variada i no tan gai entre setmana- que s’apunta a les seves festes especials o pren copes i far petar la xerrada mentre gaudeix de les moltes exposicions que organitzen. A La Penúltima es habitual trobar penjades fotografies, quadres o il·lustracions d’artistes que agraden als seus propietaris, gent com Chiara Fatti, Aleix Saló o Kiko Alcazar, per posar algun exemple.

Per celebrar el seu setè aniversari, divendres faran una excepció i no obriran portes. Volen que tots els seus clients i amics es traslladin a la Sala Instinto on han preparat una festa glam. Aquesta serà la segona vegada que organitzen un aniversari fora del local. El primer cop va ser a l’antic Martin’s quan van complir cinc anys. El seu objectiu es omplir la discoteca del carrer Mèxic de vestits brillants, purpurina i pentinats impossibles.

“Ens ho passem molt bé amb la nostra feina i sempre tenim ganes de muntar coses”, ens expliquen. Està clar que l’Àngel i el Miquel són dos homes inquiets. Últimament han combinat les seves llargues jornades al darrera de la barra amb els estudis d’educació infantil i paisatgisme, respectivament. I és que si alguna cosa no sap fer aquesta parella és estar-se quieta. Divendres, busqueu-los amb perruca.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús