Comença Eurovisió!

dilluns, 21/05/2012 | General, Música, TV

Logo Eurovisión 2012.jpg

Per la gran majoria de mortals, Eurovisió és només aquell programa de televisió que es fa una nit de maig i que es comenta, entre riures, amb amics. Però per a molts, entre la nombrosa massa d’eurofans, el festival genera notícies de les que un pot estar pendent pràcticament tot l’any. Per això, quan arriba el que es coneix com la setmana d’Eurovisió, l’excitació és majúscula. Demà dimarts tindrà lloc la primera semifinal a Bakú, dijous la segona, i dissabte la gran final. Ja us aviso que en els propers dies en parlaré bastant. De fet, demà marxo cap a l’Azerbaidjan per seguir la festa de prop.

La veritat és que no em considero un eurofan de veritat. Segueixo el festival amb certa distància i, per suposat, mai vaig amb Espanya pel fet d’anar-hi. M’agrada valorar les cançons pel que són. Però és evident que em diverteix la filosofia que envolta a tot plegat. Si es fa en un lloc en principi tan exòtic com l’ex república soviètica i es pot fer coincidir amb unes mini vacances, doncs millor encara.

Volia fer el tradicional apunt amb els meus temes favorits, però arribo amb els deures poc fets. Confesso que no els he escoltat tots encara. Hi ha temes que conec molt bé, però no m’atreveixo a posar la mà al foc per ningú perquè encara em queda feina per fer i he de veure les posades en escena, les escenografies i vestuaris diversos. A partir de demà, m’empaparé del festival. I les meves opinions poden canviar. Però per començar a escalfar el blog si que us vull enganxar els quatre temes que, de moment, de tots els que he escoltat m’agraden més. I si, evidentment, hi ha la inevitable Loreen.


Des de que es va presentar al Melodifestivalen suec he apostat per ella. Suposo que ser tan favorita, li jugarà en contra. Però de les propostes que conec, em sembla la més clara candidata a la victòria. També m’agrada molt la cantant italiana, Nina Zilli. Llàstima que al certamen no opti per cantar la cançó en el seu idioma i ho faci en anglès.


La proposta dels amfitrions també em sembla força correcta. Sabina Babayeva no té cap opció de guanyar, però suposo que quedarà bé.


D’entrada, no sóc molt partidari de les balades. Per a mi, Eurovisió és una festa. Vull llum i color. Però si m’he de quedar amb algun tema lent, escullo el que presenta Sèrbia. L’intèrpret és Zeljko Joksimovic, que ja va quedar segon el 2004.


Per acabar, també podeu escoltar aquí la meva participació al programa Extraradi de COM Ràdio del passat divendres. Amb la col·laboració del DJ Souver vam fer un repàs a algunes de les favorites d’aquesta edició i vam comentar alguns aspectes curiosos sobre l’Azerbaidjan. A partir de dimecres, aquí mateix i al meu Twitter, molt més.

1 comentari

  • Claritromicina

    21/05/2012 22:49

    Les condicions homófobes que hi ha a Azerbaiján fan molt important fer visible aquest event per fer una mica de soroll per treure tota aquesta caspa que encara queda.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús