Ella, Amanda Lepore

dimecres, 2/11/2011 | Clubs, DJ, General, Moda

Símbol sexual transsexual, estrella de la nit novaiorquesa, actriu i cantant. Tot això junt només descriu una persona, la fabulosa Amanda Lepore. Segur que l’heu vist abans: ha anunciat festes, cosmètics, rellotges o texans. La musa del fotògraf David LaChapelle, “la transsexual més famosa del món”, torna a Barcelona per presentar el disc I… Amanda Lepore (2011). Ho farà al Razzmatazz dins de la festa John John que a partir d’aquest divendres 4 s’instal·la de forma puntual a la sala Lo*li*ta.

La Lepore va néixer amb el nom d’Armand Lepore. Als 15 anys es va fer la seva primera operació de cirurgia estètica i quan va acabar l’institut va canviar el seu sexe d’home a la dona que sempre havia volgut ser. Des d’aleshores, el seu treball com a model li ha donat una gran fama. Per a molts és una icona de la modernitat, tot i que altres detesten la seva imatge exagerada. Veient-la, un es pot imaginar com seria el resultat de barrejar Jessica Rabbit amb Marilyn Monroe. “Jo sóc jo mateixa i ja està. Suposo que sóc una icona transsexual però també agrado als homosexuals i fins i tot als heterosexuals. De tota manera, no m’agraden les etiquetes. A mi el que m’agrada és passar-m’ho bé”, ens explica via correu electrònic des de Manhattan.

Lepore va publicar el passat mes de juny el seu primer àlbum. Abans havia editat alguns temes puntuals i diverses remescles. Cançons com Champagne o My Hair Looks Fierce li van fer guanyar molts fans, sobretot entre els amants de les últimes tendències.

El 2006 ja va venir a Barcelona a interpretar alguns dels seus temes a la segona edició del festival Dancing Queen que es va fer també al Razz. “Va ser una meravella. Vaig quedar impactada per la quantitat de gent guapa que vaig conèixer”, recorda. L’àlbum que ara fa que torni a la ciutat inclou estils diversos. No és tan house o electro com us podríeu imaginar. També hi ha espai per al hip-hop, el rock o els sons disco. “És una barreja de tot el que sóc jo. I jo sóc moltes coses”, afegeix.

En aquest disc, carregat de lletres autobiogràfiques, Lepore ha treballat amb gent com Cazwell, un popular raper gai que s’ha fet famós pels seus vídeos farcits d’homes musculosos amb poca roba. El músic és un dels col·laboradors més estrets de la transsexual. Junts s’han convertit en una versió moderna de Sonny i Cher, han protagonitzat diversos videoclips i és habitual veure’ls fent d’amfitrions en diverses festes a Nova York.

Tot i que Cazwell no l’acompanyarà en aquesta ocasió, l’artista no vindrà sola. Estarà amb ella el fotògraf Marco Ovando, un altre dels seus habituals col·laboradors i director d’un dels seus últims videoclips, el de la cançó Turn me over, rodat a la ciutat brasilera de São Paulo i on podem veure la Lepore gaudir de la vida nocturna de la ciutat sud-americana simulant la Madonna de Justify my love.

Si un parla amb aquesta dona, és inevitable acabar preguntant-li pel seu aspecte. Hi ha qui la critica per la seva imatge, qui diu que una cosa és el canvi de sexe i una altra l’augment de pit i de llavis fins a l’exageració. Ella ho té clar: “Crec que has de donar al teu cos qualsevol cosa que el faci feliç. T’has d’acceptar a tu mateix tal com ets, però també pots fer tot el possible per millorar el teu aspecte tant de manera natural com mitjançant la cirurgia. Ho trobo perfectament lícit”. Si la voleu veure de prop i conèixer una mica millor la seva filosofia de vida, no us perdeu la seva visita.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús