Gardenia

dimarts , 5/04/2011 | General

El pròxim cap de setmana el Teatre Lliure acull un espectacle força curiós titulat Gardenia. Es tracta d’una producció belga protagonitzada per nou intèrprets amateurs de més de seixanta anys, gairebé tots antigues figures del món del transvestisme, que només es podrà veure dos dies.

El muntatge el firmen dos artistes europeus interdisciplinaris força interessants: el coreògraf Alain Platel i el director teatral Frank van Laecke. L’autora és l’actriu i primera transsexual belga, Vanessa van Durme, que un dia va reunir als dos primers i els va parlar d’una idea que havia tingut veient un documental precisament rodat a Barcelona. Es referia a Yo soy así, una pel·lícula de l’holandesa Sonia Herman Dolz sobre el tancament d’un bar del Raval, la Bodega Bohemia i on surten personatges com Gilda Love o Carmen de Mairena.

En aquest documental, que mai s’ha distribuït a les sales de cinema de casa nostra però que el podeu trobar remenant una mica a la xarxa, es parla dels transformistes i del que passa quan arriben a la vellesa. Aquest és també el punt de partida d’aquest muntatge que es va estrenar al Festival d’Avinyó de l’any passat i que va rebre molt bones crítiques.

Gardenia es representarà dissabte 9 a les 20.30 h i diumenge 10 a les 18 h.


Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús