Formentera (dia 1)

dilluns, 22/12/2014 | Uncategorized

Demà tenim matances a casa. Avui, preparatius. La sogra amunt i avall. El sogre és a pescar. No sé si em llevaré per veure el moment que el matancer clava el ganivet al coll del porc i el dessagna. No sóc gens aprensiu amb la sang, el que m’impressiona és comprovar la consciència que té l’animal d’allò que està a punt de passar. Es resisteix i lluita. Calen sis o set homes per arrossegar-lo fora del corral i fer-lo jeure. Ja veurem què faig.

He començat a llegir El capital al segle XXI, de Thomas Pikkety. Sí, jo sóc el que encara no l’havia llegit. Vaig subratllant i mirant d’interioritzar conceptes i idees que em semblen interessants. És una lectura d’escalfament abans d’immergir-me en els dos llibres d’economia anticapitalista que em va recomanar en @paullonch fa unes setmanes. Ja vaig escriure en un article a Nació Digital que tinc una crisi de fe irreversible i vull sortir de la meva zona de comfort socialdemòcrata, a veure què diuen els nous economistes que defensen una alternativa radical al capitalisme. Que consti que també he portat Herr Pep, d’en @martiperarnau, per anar alternant economia i futbol. La fe guardiolista la tinc intacta i en això no sento cap necessitat de sortir de la meva zona de comfort.

Damunt Formentera sembla que hi ha un anticicló i que durarà dies. El mar és un mirall. No es mou. I aquí al Cap de Barbaria s’hi està molt tranquil, la veritat.

2 comentaris

  • Carlos Durango

    28/12/2014 12:03 am

    Quins son els altres dos llibres?? Aposta particular: el de l’Hora dels voltors i el Minotauro global.

  • olor-de-tinta

    28/12/2014 8:13 pm

    El capitalismo en 10 lecciones, de Michel Husson, i Diecisiete contradicciones y el fin del capitalismo, de David Harvey.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús