L’Oriol

divendres, 24/10/2014 | Uncategorized

Ara que ja hem passat la ressaca de la celebració del Premi Nacional de Comunicació a www.timeout.cat, us vull parlar de l’Oriol.

L’Oriol és la primera persona que va dir “Time Out s’ha de fer a Barcelona i s’ha de fer en català”. L’Oriol va ser el primer que va viatjar a Londres, va entrar per la porta del mític i enyorat edifici de Time Out a Tottenham Court Road, es va plantar davant dels responsables de Time Out Group i els va dir hola, vull fer Time Out a Barcelona. Deu fer uns deu anys, d’aquell primer contacte.

L’Oriol va ser qui els va convèncer que a més havia de ser en català. Els va dir “Vostès volen un mitjà líder? Doncs al meu país la televisió líder és en català i la ràdio líder és en català”. Amb aquest argument sobre la taula, la discussió va durar vint segons.

L’Oriol va fer aterrar Time Out a Barcelona i en català. Només ell ho podia aconseguir, potser perquè només ell ho va intentar. És el que té l’Oriol, intenta coses que els altres no tenen pebrots d’intentar.

Perquè l’Oriol també es va inventar la revista Descobrir Catalunya (líder en el seu sector). I la revista Cuina (líder en el seu sector). I la revista Sàpiens (líder en el seu sector).

I vull que sapigueu que l’Oriol també es va inventar el diari Ara. Va ser ell qui el va imaginar, va ser ell qui va remoure cel i terra per trobar els accionistes i crear les condicions per fer possible el llançament de l’Ara. Ho afirmo sense por d’equivocar-me i sense por d’exagerar: sense l’Oriol, l’Ara no existiria. Allò que deia més amunt dels pebrots.

No crec que hi hagi hagut ningú més influent en el panorama comunicatiu en llengua catalana dels darrers 10 anys que l’Oriol. Ningú no ha aixecat tants projectes comunicatius en català i d’èxit des de zero. Ningú. És el millor. Lo puto amo.

Ara l’Oriol ha aparcat tots els seus projectes personals i des de fa tres mesos fa de director de la campanya @Araeslhora, i ho fa desinteressadament. Perquè vol. I per allò dels pebrots, també.

El nom complet de l’Oriol és Oriol Soler Castanys. I és el meu amic.

 

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús