Sisa, Portet & Oliver: un concert únic?

divendres, 13/09/2013 | Concerts, Festivals, Son of a genius

Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver 2.jpg Es van vestir per a la ocasió, i no només per celebrar els 25 anys del Mercat de Música Viva de Vic, del qual ahir eren el plat principal del banquet musical d’aniversari. Sisa, elegantíssim, de vermell i amb canotier, Quimi Portet, amb corbata, i Joan Miquel Oliver, amb quimono d’arts marcials blau marí, es van mudar per tocar junts, conscients de la importància del fet que el cantautor galàctic i els seus dos deixebles més avantatjats, els seus apòstols, compartissin escenari.

Batejats com a Inèdit Trio, amb un xou de ‘Cançó galàctica, intercomarcal i d’ultramar’, Sisa, Portet i Oliver van defensar temes dels seus respectius repertoris en solitari -en el cas del líder d’Antònia Font centrant-se de manera gairebé exclusiva en les cançons de ‘Surfistes en càmera lenta’ (2005), prescindint de les de ‘Bombón mallorquín’ (2009) tret de amb ‘Final feliç’- en format de quintet, acompanyats de baix i bateria, cedint el protagonisme a l’autor de la cançó de torn però compartint les lletres, repartint-se les estrofes -algunes, com a ‘El fill del mestre’, alterades per a la ocasió-, demostrant que havien preparat bé el xou, que només va resultar caòtic en la improvisació al final de ‘La Rambla’ de Portet.

Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver.jpg

Excepcional o no?
Se’ls veia tan contents que es feia difícil saber si era pel caràcter excepcional de la proposta, perquè aquella era una ocasió única que s’havia de gaudir al 100% abans no acabés, o si precisament pel fet de sentir-se tan còmodes el trio tindrà continuïtat. Segons una nota de premsa enviada pel MMVV, “deixen la porta oberta per a futures repeticions”, cosa que donaria tot el sentit al concert en el context d’aparador d’una cita com el mercat, si algun promotor el compra.

Entre els millors moments, la interpretació de ‘Sunny day’, de Portet, amb l’ex El Último de la Fila gesticulant en clau ‘crooner’ i Oliver a la guitarra, i ‘Sa núvia morta’ del de Soller, que la va seguir. Com que Sisa i el compositor d’Antònia Font ja han col•laborat anteriorment -Oliver li va produir ‘Ni cap ni peus’ (2008), del qual al Teatre l’Atlàntida de Vic va sonar ‘Aquest any follarem com folls’-, la química evident entre Portet i el mallorquí podria resultar, més enllà de la possible continuïtat d’aquesta proposta a tres bandes, en una nova alineació galàctica entre tots dos.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús