Fanny Roz, una nimfa tel·lúrica a ‘Ondine’

dijous, 12/07/2012 | Cançons, El meu nou grup favorit, Time Out Barcelona, Videos


La cantautora francesa establerta a Barcelona Fanny Roz estrena a Time Out Barcelona el videoclip d’‘Ondine’, el primer extret del seu debut ‘Prend son Soufflé et Saute!!’, editat aquest any pel segell barceloní BCore.

Al clip d”Ondine’, produït per Mayo Films, dirigit per Bernat Mestres i finançat a través de crowdfunding, Roz s’allunya de les imatges aquàtiques a què remet el nom de la cançó –les ondines eren criatures mitològiques, nimfes aquàtiques– a favor d’un videoclip terrenal i mercúric, que s’adiu amb el to tel·lúric i ancestral del tema, on un drone, una percussió despullada i repetitiva, el tènue crepitar d’un foc, i després una sòbria melodia de piano, són l’únic acompanyament a la veu de Fanny.

Com en la resta de l’àlbum, a ‘Ondine’ Fanny Roz canta amb ella mateixa: la veu és el seu principal instrument, la seva eina de creació, i les harmonies vocals que crea amb diferents capes de la seva veu, l’únic instrument personal i intransferible, són el punt fort de ‘Prend son Soufflé et Saute’.

Col·laboradora de Maria Rodés als cors i al piano, tant en directe com en els treballs que la cantautora ha signat amb el seu nom i cognom o com a Oníric, Fanny Roz comparteix amb Rodés aquest interès creixent per experimentar amb la veu, que la pot portar per terrenys aspres i foscos com a ‘Ondine’, cap a la chanson o cap al jazz, gèneres que Roz sap portar al seu propi terreny, de vegades de manera més contemporània i d’altres més tradicional.

Un dels discos interessants d’aquest any, i una de les poques propostes fetes en l’escena independent barcelonina amb la veu com a eix central.

Fanny Roz©Konstantina Tomoska.jpg

Foto: Konstantina Tomoska

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús