Tot el que es podia esperar de Daniel Johnston

divendres, 20/04/2012 | Concerts, Freaks & geeks, Son of a genius

Daniel Johnston @ Bikini

Foto: Josep Ma. Martí

Una vetllada com la d’ahir et fa arribar contenta a casa: no es podia demanar res més.

Daniel Johnston no va decebre: va fer el seu paper. Va exercir d’heroi de culte, d’estrella lo-fi, de talent excèntric i d’intèrpret emotiu. Va fer honor a les seves gravacions més cacofòniques rascant una guitarreta sense encertar massa amb els acords, però les seves cançons van brillar acompanyat d’una banda (amb membres de Betunizer) que va estar més que a l’alçada. Només per les fidels versions de Casper The Friendly Ghost i Speeding Motorcycle, amb un orgue que sonava idèntic a l’original però sense estar trencat, ja hagués valgut la pena embotir-se en un Bikini amb les entrades exhaurides.

Però encara va haver-n’hi més: Esperit!, un brillant home orquestra trapella i heterodox, entre el folk, el punk, la psicodelia i l’experimentació, capaç d’encomanar el seu somriure un pèl maníac a qualsevol, i The Missing Leach, el nebot català de Johnston, amb el seu weird-folk orgullós, simpàtic i atrotinat, van exercir d’aperitiu perfecte. Un 10 per a ells i per a Buenritmo per programar una de les millors vetllades en el que portem d’any.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús