No seria bonic que la gira de retorn de The Beach Boys passés per Barcelona?

dimarts , 27/12/2011 | Discos

smile sessions.jpgAquest any el Pare Noel –a casa nostra passen tant els Reis com l’ancià vestit amb els colors de la Coca-Cola– ens ha portat la caixa de The Smile Sessions, amb el qual ha vist la llum per fi per fi Smile, el disc maleït de The Beach Boys, a partir dels enregistraments originals de 1966 i 1967.

Aprofito la feliç adquisició per comentar el retorn dels membres vius de The Beach Boys, coincidint amb el 50è aniversari de la formació del grup l’any que ve, que tot i que ja s’anticipava des de fa anys, es va confirmar a mitjans d’aquest mes.

Si bé em vaig negar a anar veure Mike Love i Bruce Johnston quan van tocar al festival de Cap Roig el 2010 amb el nom de The Beach Boys –en un post que va generar certa polèmica–, la veritat és que m’encantaria que la gira de l’aniversari se’ns apropés per poder-hi anar. La gira reunirà Brian Wilson, Love i Johnston, Al Jardine i David Marks, tots membres de The Beach Boys en algun moment de la carrera del grup, i tots els Beach Boys que queden vius després de les morts de Dennis i Carl Wilson.

En els últims anys tots havien tocat les cançons del grup en directe amb diferents noms (Brian Wilson el seu; Love i Johnston –sense cap vergonya– el de The Beach Boys; Jardine i Marks sota el paraigües de la gira Legends of Surf Music). Però veure’ls tots junts justificaria arriscar-se a que el seu directe no fes justícia a un dels cançoners imprescindibles en la història del pop. En les dues vegades que he pogut veure Brian Wilson, al Festival de Benicàssim i al Poble Espanyol, la del FIB va ser molt correcta i simpàtica, la del Poble Espanyol molt decebedora: estava totalment absent i a penes cantava.

Haurem d’esperar a veure si la gira arriba aquí. Estan previstes 50 dates per tot el món, començant pel festival de jazz de Nova Orleans a l’abril. I un disc amb material nou que veurà la llum l’any que ve.

Etiquetes:

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús