The Beach Boys, i qué més!

dijous, 29/04/2010 | Festivals, Freaks & geeks, Son of a genius

beach roigVeig amb estupefacció que The Beach Boys han estat confirmats al cartell de l’edició d’aquest estiu del Festival de Cap Roig.

Veig amb encara més estupefacció que el grup que tocarà a Cap Roig el formen Mike Love (veu principal de la formació original del grup californià, les coses com siguin) i Bruce Johnston (que a mitjans dels seixanta va entrar al grup per substituir Brian Wilson als concerts: Brian no volia tocar en directe perquè creia que la seva feina de músic era a l’estudi). Fins aquí tot ‘més o menys’ correcte. Però veig amb una estupefacció ja desmesurada que la resta del grup que tocara amb ells el formen John Cowsill (què pinta un ex membre de The Cowsills amb els Beach Boys?), i una colla de músics més que no conec, entre els quals hi ha un Christian Love (família de Mike Love?).

The Beach Boys, sí. I qué més!

És evident que no esperava que en aquesta formació hi hagués Brian Wilson, que va partir peres amb el grup fa anys i panys i amb qui es va enfrontar als tribunals per tot l’afer del doctor Eugene Landy. És evident que tampoc no hi esperava els altres dos germans Wilson, Dennis, mort el 1983, i Carl, mort el 1998. I la veritat és que no recordava que Al Jardine havia deixat el grup després de la mort de Carl.

Ara mateix, doncs, hi ha tres formacions que interpreten en directe el repertori dels Beach Boys: una la lidera Brian Wilson, i hem tingut la sort de veure-la a Barcelona i a Benicàssim, on el concert va ser infinitament superior; l’altra la lidera Al Jardine, i l’altra és aquesta que tocarà a Cap Roig.

Qualsevol fan dels Beach Boys sap que Mike Love és l’Anticrist i que va posar traves al talent creador de Brian tant com va poder. Així que cap fan dels Beach Boys hauria d’anar a veure aquests impostors al festival de la Costa Brava. He dit.


13 comentaris

 • Lucien Bulles

  30/04/2010 11:25

  Home… tant com impostors… Si vinguessin a tocar (i cantar) l’Smile… No hem d’oblidar que la oposició a Brian Wilson als 60 també era una oposició a una persona desconnectada de la realitat que passava més temps flipant que seré i amb problemes de paranoia. Tots estimem el Brian, pero igualment podem gaudir del senyor Mike Love, que tot i la seva edat, encara te una veu excepcional.

 • I can hear music

  30/04/2010 11:36

  Possiblement tens raó, el meu exabrupte és totalment visceral i sorgit dels intestins, però Mike Love, mèrits com a cantant a part, mai no va contribuir al desenvolupament artístic dels Beach Boys ni en la seva evolució de grup de pop comercial a un projecte artístic més interessant, més aviat al contrari. Va posar traves al talent creatiu del Brian i va contribuir a empitjorar, amb un clima de treball impossible, els seus problemes mentals. Vaja, tot això ho dic a partir de la versió del mateix Brian, però és amb la versió que em quedo…

 • Swim to reach the end! | I can hear music

  21/05/2010 11:36

  [...] 3. Perquè són la baula perduda entre els de Rivers Cuomo i els Beach Boys (els de veritat, no els que criticava ferotgement l’altre dia). [...]

 • Ignorante

  01/07/2010 19:51

  “Així que cap fan dels Beach Boys hauria d’anar a veure aquests impostors al festival de la Costa Brava. He dit.”

  Doncs si no anem al concert els fans dels Beach Boys, qui hauria d’anar??
  La banda està ara en molt bona forma i farà un gran concert, estic segur.
  Anime a tota la gent que li agraden els Beach Boys que vaja al concert perque mereix la pena.

 • I can hear music

  02/07/2010 9:33

  Jo penso que els fans dels Beach Boys haurien d’anar a veure Brian Wilson. Aquests Beach Boys són com una orquestra de Festa Major. Una horterada a preu de festival de la Costa Brava…

 • Ignorante

  02/07/2010 10:13

  Una orquestra de Festa Major no actua al Sydney Opera House amb la sinfònica de Sydney, no ompli auditoris per tots els EEUU, ni fa concerts de més de 50 cançons arreu de tota Anglaterra, com ha sigut el cas els darrers anys.
  Per cert, esta banda conta amb el consentiment de Brian Wilson per eixir de gira com a Beach Boys i ho fan francament bé, creu-me.
  Espere vore’t per alli!!

 • I can hear music

  02/07/2010 16:43

  No hi aniré ni loca!!! Després de llegir l’autobiografia del Brian Wilson li vaig agafar molta mania al Mike Love, per mi és com l’anticrist californià!!!

 • papaoommowmow

  02/07/2010 17:40

  Tu t’ho perds Marta, però mentre busques excuses, altres gaudirem d’un gran concert, la banda esta increïble, amb uns set list molt bons.
  Conec a molta gent que no pot veure el Mike, però quan poden corren a veure un concert seu. Els aficionats als Beach Boys anem a veure a qualsevol Beach Boy, es digui com es digui, tots son herois. Mentre hi hagi un Beach Boys al escenari la màgia continua….
  Que el bosc et deixi veure el paisatge!!!

 • Robert

  08/07/2010 13:05

  Desacord total. Mike Love va ser fundador dels Beach Boys, forma part essencial de la història del grup i és coautor d’un munt de clàssics! Prou de menysprear-lo, Brian Wilson és un geni, però ell solet mai no hagués pogut fer brillar tant els Beach Boys. Un respecte per a Love i per a Bruce Johnston (que port 45 anys a la banda).

 • I can hear music

  08/07/2010 13:19

  En el fons, tot aquest debat depèn de què li interessa a cadascú: si els Beach Boys de directe, dels quals Brian Wilson es va desvincular en una etapa molt inicial, –és aleshores quan va entrar Bruce Johnson al grup, per substituir-lo als directes–, o si els Beach Boys d’estudi. Penseu que la formació tradicional del grup no va enregistrar els discos més interessants dels Beach Boys: les veus eren seves, però els músics eren músics d’estudi. Jo, personalment, no estic interessada en la formació de directe. A mi m’interessen els enregistraments. I per a mi, Beach Boys és Brian Wilson, no exclusivament però si eminentment. I uns Beach Boys sense Brian Wilson, no són els Beach Boys.

 • Els Beach Boys, ara sí? | I can hear music

  22/07/2010 12:22

  [...] Va haver-hi gent em va posar una mica a parir quan vaig dir que la formació que va tocar a Cap Roig (exhaurint totes les entrades, les coses com siguin) fa no gaire no mereixien fer-se dir The Beach Boys (podeu llegir els meus motius i seguir la polèmica aquí). [...]

 • No seria bonic que la reunió de The Beach Boys passés per Barcelona? – I can hear music – Time Out Barcelona

  27/12/2011 16:31

  [...] bé em vaig negar a anar veure Mike Love i Bruce Johnston quan van tocar al festival de Cap Roig el 2010 amb el nom de The Beach Boys –en un post que va [...]

 • The Beach Boys: bones vibracions als Grammy – I can hear music – Time Out Barcelona

  13/02/2012 11:48

  [...] què Mike Love, Bruce Johnston i David Marks recuperaven els èxits de The Beach Boys va tocar a Cap Roig, que aleshores gestionava la promotora barcelonina Concert Studio, així que per aquí hi hauria un [...]

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús