El Festival Shakespeare diu adéu

dilluns, 13/04/2015 | Arts

Timó d'AtenesL’agonia del Festival Shakespeare ha acabat. Montse Vellvehí i Sandra Monclús han decidit posar fi al certamen que va néixer a Santa Susanna (Maresme) el 2003 i que animava les nits d’estiu amb espectacles petitons i cuidats, en un espai encisador. I que va saltar a Mataró per sobreviure, fins al 2010, on gairebé va dir adéu: van haver de suspendre a l’últim moment l’edició del 2011 –per manca de recursos–, que ens havia de portar per primer cop a casa nostra el lituà Oskaras Koršunovas, la ‘Miranda’ del qual va ser repescada per Temporada Alta. Al 2013, Julio Manrique, des del Romea, i Oriol Broggi, des de La Perla 29, els allarguen la mà perquè el certamen fos possible a Barcelona. L’any passat potser van fer la seva millor edició. Però en els temps que corren és molt difícil mantenir un festival com aquest.

En una carta adreçada a les institucions que, de manera intermitent, els han donat suport, Vellvehí i Monclús diuen que no tenen ganes de “reinventar-se” un altre cop, cosa que ja han fet dues vegades. I, davant la certa possibilitat de veure reduït els recursos que els atorguen, decideixen plegar veles. S’han adonat que és un festival “car” per al moment actual i que, a més, les institucions mai no hi han mostrat gaire interès. “La nostra existència no té sentit”, rematen, hamletianes. I assumeixen que no han aconseguit el repte de convertir el Festival Shakespeare en un certamen “gran”.

La desaparició del Festival Shakespeare demostra que és impossible fer un certamen teatral des de la iniciativa privada. Només hi cap Temporada Alta, organitzat des de Bitò Produccions. I és una llàstima.

 

1 comentari

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús