La taquilla

dimecres, 28/01/2015 | Arts

Algú una pica pervers, fent un cop d’ull a la taquilla, podria afirmar, Rajoy ‘style’, que la crisi ha acabat. Molts espectacles al 100% d’ocupació, musicals a tot drap que ingressen entre 150.000 i 400.000 euros per setmana, molta gent als teatres. Però al final, ehem, qui més guanya no és Stage Entertainment, Focus, La Perla 29 o Dagoll Dagom, sinó el ministeri d’Hisenda. He fet un càlcul, i la setmana passada el senyoret Montoro va rebre 350.000 euros en concepte d’IVA dels teatres de Barcelona. És l’espectacle líder de la taquilla!

I després diuen que la cultura està subvencionada… Avui dia els teatres públics i privats donen més diners a l’estat que no en reben. Si no hi hagués públic, no seria així. Però amb espectadors a la platea, la cosa canvia de manera radical. I agafa molta més dimensió la realitat: les subvencions no són per als teatres, sinó per als espectadors. Un públic que amb el que paga hauria de permetre que la gent de teatre pogués viure amb dignitat, cosa que ara mateix no passa. Mentrestant, qui ingressa i insulta és un homenet que va fent caixa. Ecs.

Etiquetes: ,

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús