En Flotats

dimecres, 21/08/2013 | Arts, General

Flotats-president-Mas-TNC

Quina temporada, quina temporadeta, la que s’ha acabat. La temporada de l’IVA disparat, la caiguda als inferns del TNC, la marxa per la porta del darrere de Carol López de La Villarroel, el fracàs del nou Roberto Zucco, la de l’omnipresència de la Machi, la de Smiley, la d’Oriol Broggi, la de La família irreal… I pensàvem que tot estava dit i, ta-txaaan, apareix Josep Maria Flotats.

A finals de juliol, el president, el conseller de Cultura i tutti quanti, convergents tots, li van retre un homenatge al mateix TNC, el mausoleu que ell va aixecar fa quinze anys i que encara dóna maldecaps als que hi treballen. Diuen, diuen, que mantenir-lo val uns dos milionets d’euros a l’any. Així que ja poden començar a fer comptes sobre què farien vostès, a nivell artístic, amb tota aquesta pasta.

A més, Flotats va aprofitar la bolla mediàtica per anunciar que la temporada que ve participarà en algun muntatge del TNC, com a director o actor. Va dir que, tot i que Xavier Albertí ja tenia la programació mig tancada i encara no ha badat boca, estaven mirant què podien fer. Aquest senador simpàtic i aixafaterrossos els avança que dirigirà una tropa d’actors joves.

Per edat i procedència, no he pogut ‘gaudir’ dels anys daurats del senyor Flotats al Poliorama o al primer TNC, ni vaig quedar tocat pel seu Àngels a Amèrica. És un mite del teatre, que va ser destituït injustament per un d’aquells consellers d’infaust record que tant de mal han fet a la cultura. I està bé que l’homenatgin, perquè tenim el lleig costum d’agenollar-nos davant dels artistes només quan han mort. Però no acabo d’entendre el perquè de tot plegat. Mentre esperem el famós pla de xoc, mentre tanca el Liceu al setembre, mentre la Generalitat es retira de la cultura, ta-txaaan, apareix Flotats al TNC.

2 comentaris

 • carles sanchez

  24/08/2013 15:48

  Dius que a Flotats se’l va carregar un conseller convergent I et quedes tan ample? Quin motiu tenia? De debò deixes anar això I jastà? Tan simple va ser? Vols dir que els fils del titella no es van moure des dels poders fàctics teatrals? Aquells que pagaven la publicitat de Timeout Teatre fins que van deixar de fer-ho? ¿Vols dir que Flotats no molestava a la “competència privada” de capital públic subvencionat? No era millor posar gent domesticable (Reixach/Belbel) que no molestés gaire la resta? Hi ha molta merda darrera la porta. Si ets un bon periodista obre-la I ens ho expliques. Però no insultis la nostra intel.ligència atribuint a un pobre home una decisió arbitrària sense motiu. Això sí, si ho fas, vigila les teves espatlles, que mai se sap…

 • Andreu Gomila

  28/08/2013 18:48

  Benvolgut Carles, parles de Focus? La responsabilitat de treure en Flotats del TNC, disculpa, va ser d’un polític, per molt poder fàctic que hi hagi –i perdona, els poders fàctics teatrals són de fireta si parlem de poders fàctics–. Tampoc no insultis la meva intel·ligència exculpant el conseller Pujals –pobre home?– o el govern de Pujol d’aleshores. I perdona, el Time Out Teatre torna a mitjans de setembre.
  Algun dia hauríem de parlar dels comentaristes que llancen amenaces i exigeixen responasbilitats als periodistes.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús