Tanquen els cinemes IMAX de Barcelona i Madrid

dimecres, 6/08/2014 | Cinema, Notícies

Imax_Port_Vell_Barcelona_002

Els cinemes IMAX de Barcelona i Madrid es fondran a negre i tancaran en acabar l’estiu, després de quasi 20 anys oferint passis en tres dimensions i haver mostrat una nova manera de veure pel·lícules en què l’espectador tenia la sensació de ser-hi a dins. Teatromax, l’empresa gestora de la sala, preveu aprofitar la ubicació de la sala del Port Vell per reconvertir-la en locals comercials i restaurants.

El que avui encara es ven com “el sistema de projecció més avançat de la història” no ha pogut resistir l’alt cost de les bobines d’aquestes pel·lícules, la considerable reducció d’afluència a les seves sales per culpa de la crisi econòmica i la instauració de passis en tres dimensions a nombrosos cinemes.

Inaugurat el febrer de 1995 al Port Vell, el cinema IMAX de Barcelona, amb capacitat per a 416 espectadors, es va convertir en una visita obligada per la majoria de la canalla de la ciutat, que anava amb l’escola a viure aquella curiosa sensació de gairebé poder tocar el que es veia a la pantalla. Tot i que la majoria de passis eren documentals de naturalesa enfocats als escolars, també s’hi van estrenar films de Hollywood que incorporaven la tecnologia necessària.

Després d’anys de pèrdues –l’any passat només van anar-hi 130.00 persones, en comparació al voltant del milió d’espectadors que hi anaven a les bones èpoques– la societat gestora ha instat el concurs voluntari de creditors, després d’acumular un deute de 5,5 milions d’euros, amb la intenció d’abandonar la comercialització d’aquest tipus de cinema que es va estrenar a Espanya a l’expo de Sevilla del 1992.

La crisi del cine IMAX no només ens afecta a nosaltres. L’empresa responsable assegura que durant els últims anys s’han tancat 150 sales per tot el món que projecten amb aquesta tecnologia, demostrant que el sistema més avançat també pot ser el més obsolet. Si encara no hi heu anat, teniu fins al mes de setembre per acomiadar-vos d’aquesta particular manera de veure pel·lícules!

1 comentari

  • Ferran

    06/08/2014 16:05

    No nos engañemos, el problema ha sido la,mala oferta que se hacía con el excesivo coste para el espectador, aún no entiendo porque no se estrenaron aquí películas como Avatar o Transformes que dieron ingresos multimillonarios en otros aIMAX del mundo. Mala gestión y ya esta! La gente no esta dispuesta a pagar esos precios para ver documentales de dinosaurios mal hechos.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús