El sector de la cultura reivindicarà el 4% d’IVA el 4 de desembre

divendres, 29/11/2013 | General, Notícies

marearoja

Després de sumar-se a la convocatòria del #24N en contra dels pressupostos antisocials, Marea Roja – Cultura en lluita, l’assemblea creada per treballadors del sector de la cultura, convoca el sector a assistir a una gran concentració el 4 de desembre a les 4 de la tarda a la plaça de Sant Jaume per reclamar l’IVA cultural del 4% i com a resposta a les polítiques anticulturals del govern. Adjuntem el document a la convocatòria de mobilització, a la qual Time Out Barcelona hi assistirà.

“Des de fa un temps estem assistint a unes polítiques que afecten negativament al conjunt de la població. Aquestes polítiques estan portant a la destrucció de llocs de treball , a la pèrdua de poder adquisitiu i al desballestament de les conquestes històriques en els terrenys social, sanitari, educatiu i cultural.
En el terreny cultural, clau en la sedimentació de valors, en l’aprofundiment democràtic de l’accés a l’aprenentatge, en el coneixement i el gaudir en l’experimentació, la recerca, els llenguatges i els nous formats i tot el que significa en el procés individual i col·lectiu d’emancipació, llibertat i esperit crític, les retallades publiques no només estan portant a la destrucció de llocs de treball, via acomiadaments no justificats, tancament de sales, ofegament de l’associacionisme de base, veritable constructor de cultura de proximitat, reducció dràstica dels pressupostos de les biblioteques, retards en els pagaments que han posat i posen al límit els agents, els creadors, els treballadors de la cultura i que han comportat i comporten el tancament de moltes petites i mitjanes empreses, cooperatives, associacions o treballadors autònoms i la desaparició de teixit cultural , sinó que, a més, l’increment de l’IVA al 21% ha comportat d’una banda l’acceleració de la precarització i la destrucció de llocs de treball en el sector i de l’altra impedir l’accés de la ciutadania a la cultura, convertint-­la en un luxe per a àmplies capes de la població.

I la cultura no és un luxe. La cultura és l’aliment de l’ànima, eina imprescindible de desenvolupament humà. I l’aliment de l’ànima ha de tenir el mateix IVA que l’aliment del cos. Perquè defensar la cultura passa per, entre d’altres coses, garantir-­ne el seu accés.

Marea Roja -­Cultura en lluita fa una crida a tot el sector de la cultura per a assistir a una gran concentració, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, el dia 4 de desembre a les 4 de la tarda per un IVA cultural del 4% (#444) i com a resposta a les polítiques anticulturals dels governs #culturaenlluita #444.”

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús